Forleden kunne særdeles flittigt musicerende og skabende Perry Stenbäck holde reception for udgivelsen af nye albums med begge hans og fruen Christine Dueholms orkestre. Anmeldelsen af Bragrs mere traditionelt folkemusikalske live-cd har allerede været i kollega Per Dyrholms varme hænder. Perry Stenbäck har omdøbt sit Dekadansorkestern til det mere mundrette Dekadans, men repertoiret består fortsat af såvel egne som andres sange – eller viser, som betegnelsen lyder i et svensk sprogunivers.

”Kärlek och felsteg”, på dansk kærlighed og fejltrin, rummer udover kapelmesterens egne ord og toner sange af markante navne som Dan Andersson, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, vennen Lars Martin Myhre og Sebastian, i hvis orkester Perry Stenbäck har været fast guitarist i omkring 25 år. De alt andet end ligegyldige tekster forholder sig til udvalgte aspekter af det satans liv, ikke mindst tabet af sønnen Simon for godt et par år siden, som Perry Stenbäck hudløst har valgt at bearbejde sammen med os andre, og hvis minde albummet er tilegnet.

Hvor solisten med Bragr primært viser sin kunnen på den svenske nyckelharpa, er det med sit guitarspil, han demonstrerer sine ganske glimrende fingerfærdigheder, ikke mindst på elguitar. Det kan ikke tilskrives tilfældigheder, at nærmest Gud og hvermand, i hvert fald sidstnævnte, har hentet ham på scenen eller i studiet.

Perry Stenbäck formår både at udvælge og selv skabe sange, svøbt i iørefaldende melodier, som accentuerer de vedkommende tekster. Den musikalske indpakning af Dekadans med gæstemusikere nænsomt tilføjet veksler fra det afdæmpede visetilpassede til det mere pågående rockede, alt efter ordene, der skal formidles. Hver enkelt sang fremstår derved med sin egen symbiotiske helhed af tekst, melodi og musikalsk arrangement – og besværliggør anmelderens søgen efter forbehold.

På det overordnede plan har nærværende skriverkarl ved gennemlytningen af ”Kärlek och felsteg”, der vel kunne betegnes som et nutidigt viseunivers, associeret til Cornelis Vreeswijks univers, og det vil næppe pikere hverken Perry Stenbäck eller nogle af hans musikere.