Rootszone var naturligvis på plads i 2014, da Pawnshop Preachers havde live- premiere. ”Pawnshop Preachers med Brett Perkins i midten mindede mest om Dr. Hook and the Medicine Show, som nogle måske husker for deres ironiske skæg og ballade”, skrev jeg dengang.

CD Pawnshop PreachersDen mellemliggende tid har Perkins brugt på meget andet end Pawnshop Preachers. Godt nok har han trukket sig som arrangør af Copenhagen Songwriter Festival, men han er jo professionel sangskriver-coach. Talrige talenter har været igennem hans kurser – ikke kun i Danmark, men over hele verden.

Foruden Perkins, sangskriver, sanger og guitarist, består Pawnshop Preachers af: Troels Alsted, bas og sang, Rune Højmark, guitar, pedal-steel, banjo, mandolin og sang, Jakob Rønløv, trommer. D. 21. maj udkommer en single, og i slutningen af juni bliver så resten af albummet ”Put A Fork In Me I’m Done” udgivet.

Jeg har smuglyttet og kan afsløre, at det netop er de sjove og ironiske sange, som dominerer albummet. Titler som ”I’m Longin’ For A Short Term Relationship” anslår tone og temaer. Det er et befriende indslag som alternativ til den ellers mest alvorlige singer-songwriterstil. Med tongue-in-cheek sydstatsaccent, hulk og countryparafraser bliver vi mindet om, at musik også kan være humoristisk. Pawnshop Preachers præsenterer albummet ved et releaseparty på Mojo i København onsdag d. 21. juni.