Dette er produktive singer-songwriter Berthelsens 22. studioalbum. Det er indspillet og produceret af Ole Albrechtsen, og også denne gang er Berthelsens sange refleksioner over livets begivenheder med udspring i det nordjyske. Der er igen tilbageblik på 1960’erne, og denne gang også en afstikker til Afrika med sangene Går Limpopo Over Sine Bredder samt Snakker Med Giraffer.

Omdrejningspunktet er først og fremmest Berthelsens sange og beretninger. Hans måde at synge på samt den fortrinsvis elektriske backingmusik er pæn, omend lidt anonym. Men teksterne: Omvendt ordstilling og lydrim kan sagtens fungere i sangtekster, men når rimene bliver forcerede, kan det nemt stå i vejen for fortællingen, og selve indholdet kan derved blive lidt knudret. I første nummer Sommervind hedder det f.eks.: Når hjernen går i spind/intet trænger ind/er det tid flette(t) ind/med en sommervind.

Sådan noget kan nemt distrahere lytningen, og så bliver det svært at bevare interessen. Det kan måske være årsag til, at dette album nok heller ikke bliver det store nationale gennembrud for Berthelsen. Men hey – mindre kan vel også gøre det.