Det er ofte, man drager sammenligninger mellem en dansk musiker eller gruppe med en kendt udenlandsk. Med duoen Mrs. Greenbird er det lige omvendt. Duoen er Tysklands svar på danske Hush. Den kvindelige part, Sarah Nücken, kan udmærket sammenlignes med Dorthe Gerlach stemmemæssigt, og Steffen Brückner glider diskret og sikkert ind som partner ligesom  Michael Hartmann i Hush.

Duoen er fra Köln og har spillet sammen og præsenteret deres folk, indie og countrytoner siden 2001, men deres første album udkom først i 2012, det andet to år senere. Nu er deres tredje på gaden under titlen Dark Waters. Det er autentisk, håndlavet musik både til sjælen og hjertet. Siden de vandt den tyske udgave af X Factor i 2012 har den talentfulde, unge duo udviklet sig og udvidet deres repertoire og genrer betragteligt.

Sarah Nückens stemme brænder igennem som brændstof, der antænder dit hjerte og få en til at lytte andægtigt. Og i flere numre, bl.a. i den rytmiske 1965, synger Steffen Brückner med, og parrets flydende harmonier er meget iørefaldende og sniger sig smægtende ind i øregangene. Han beviser også, at han godt kan være i front vokalmæssigt i nummeret Midnight Rose.

Det er en rejse gennem smukke, musikalske landskaber, hvor følelserne får frit spil, længslen og kærligheden vinder frem over de mørke tider, som den meget smukke titelmelodi Dark Waters handler om. Nummeret begynder stille og andægtigt, bliver så understøttet af en bas og fortsætter elegant, indtil den fader ud.

Men det er gennemgående Sarah Nückens indtrængende, vidunderlige stemme man bemærker mest, som eksempelvis i The Simple Things, hvor tempoet er trukket et par trin ned, så man kan nyde hendes sårbare vokal. Albummet sluttes af med Learn How To Love You, endnu et nummer med lækre harmonier, hvor de to musikere komplementerer hinanden på elegant vis. Albummet er med sange og melodier af høj kvalitet, og man må håbe, at Mrs. Greenbird vil flyve en tur nord for deres hjemlands grænse snarest.