Det er ikke mindre end soloalbum nummer seks, der udkom for et par uger siden fra Mads Westfalls hånd, selv om han også er aktiv i trioen Halfdanskerne og udgiver med dem. Han har meget på hjerte, skriver tekster med et indhold, der sagtens kan angå og interessere andre voksne mennesker i disse år. Samtidig taler han visesangens sag, eller rettere synger den, for han er slet ikke med på, at den skulle være en uddøende genre. Og det er han jo heldigvis ikke ene om.

Her leverer han 10 numre, heraf de seks med tekst og musik af ham selv. Desuden har han skrevet dansk tekst til to af mesteren Cornelis Vreeswijks sange, den kendte Veronika, som Westfall fortolker virkelig fint og anderledes, og en, der hed Saskia, men er omdøbt til Kamilla. Også vældig god. Ikke underligt sniger en Halfdan Rasmussen-tekst sig ind, Noget om Skærsommernætter, med musik af Mogens Jermiin Nissen, og en vellykket fortolkning af Peter A.G. Nielsens Når Jeg Bli’r Gammel” runder albummet af.

Jeg kan faktisk ret godt lide Mads Westfalls sange på dette album, især Stadig Til Stede og Min Sidste Kærlighed – de skal nok alle blive populære til hans koncerter og shows. Bekymringen (om alting) gør også indtryk. Westfall er en god rimsmed, men også melodimager, og på denne CD spiller han selv adskillige instrumenter: Flere slags guitarer, på et enkelt nummer elguitar og elbas, mandolin, violin, ukulele og tamburin. Tom Kræmer Lindby spiller elguitar og elbas på de øvrige sange, trommer, percussion, keyboards og står for programmeringer, arrangementer og kor foruden produktion, mix og mastering.

At være visesanger og ikke mindst det at hylde visesangen som sådan er hans gode intention, måske endda mission. Også at gøre den vedkommende for moderne mennesker, og det lykkes fint, når han som her blander egne sange med nogle skrevet af de bedste, som i dette tilfælde især Vreeswijk og Peter A.G.

Mads Westfall har fundet sin niche, i hvilken han veksler mellem at spille solo, duo og trio, men kredser om samme sange og inspirationer. CD’en er udgivet af Exlibris. En lille indvending: Man bør kunne stave Cornelis’ efternavn rigtigt som gjort her.

www.madsw.dk