Når det handler om blues, er der oftest ikke så meget at tænke ovet. For bluesmusik er ofte livsnydermusik, som man slapper til – og reagerer umiddelbart på med krop og ben snarere end med hovedet.

Live Bleeding Fingers fra Aarhus gør det forbavsende godt. Det swinger fra første nummer, der er titelnummeret, og holder stort set kadencen igennem de ni numre. De fleste er skrevet af Hans Christian Bugge, hvis hæse vokal er ret fed og lige giver det dér ekstra kick. Han spiller guitarer og lap steel, Eddi Jarl slår løs på trommer og percussion, Rasmus Steen på hammond og piano, mens Joakim Øster er manden med bassen. Vokalerne er produceret af newyorkeren Neill C.Furio, som også har skrevet tekster til tre af numrene, og i øvrigt har samarbejdet med bl.a. Marie Frank.

Når jeg bruger ordene ‘forbavsende godt’, så er det med tanke på, at det egentlig ikke er så nemt at spille blues, så det adskiller sig særlig meget fra mange andre bands. Man skal holde fokus på detaljerne, både som band og som lytter, for ellers kan det blive en anelse ligegyldigt. Og ofte kan det knibe med at levere den helt rigtigt feeling og autenticitet, fordi amerikanerne jo selv er så satans gode til det.

Selv om danske bluesmusikere er teknisk dygtige, så leverer de ofte en lidt bleg kopi, a whiter shade of blues…! – og holder man den synsvinkel er Live Bleeding Fingers da heller ikke bedre end som så. Man skal dog heller ikke stirre (eller lytte!) sig blind på den, men bare nyde denne danske blues fra Aarhus, for den er sgu i orden. Det siger min krop selv.

 

www.livebleedingfingers.dk