Gammel Kenn-ding stadig frisk

 

Guitaristen Kenn Lending er den danske bluesmusiks gamle kending, men det, der gør hans bluesfortolkninger og egne sange på “Flying High” så lytteværdige er, at for Lending er blues’en stadig ung og uprøvet. Der er stadig sider af den blues, som følger én hver eneste dag og har gjort det hele livet igennem, men som lige skal afprøves, indhylles sig i og udforskes (igen) i det korte lille nu, mens vi stadig er her. Og stadig fraser og toner, der lyder bekendte, men som kan og skal trykkes af på nye måder.
Ofte i soli, men nok så væsentligt i samspil med bandets garvede musikanter, hvoraf især Dan Rasmussens bas klinger melodisk klarest igennem på Lendings egen lange slow blues, “All My Life”, som er blandt de største højdepunkter på pladen. Mere spillerum er der for Dan Hammers
hammondorgel (og klaver) på Champion Jack Duprees “Highway Blues”, men bandet hænger tæt sammen hele vejen igennem.
Musikken er indspillet i studiet uden overdubs, men det er ude på  landevejene og de støvede klubber, at musikken har fået liv og danner motiver for pladens sange. Således også Mojo Blues Bar i Løngangsstræde, Kbh. K., ikke just den mest støvede, men nok den mest inspirerende. Det er 
Lendings åndelige hjemsted og scenen for utallige optrædender gennem årene, og nu udgør den altså en af den nye plades nøglesange i “Mojo Club”.
“Flying High” er Lendingbandets tiende indspilning i løbet af 30 års sameksistens, mens bandleaderen har spillet endnu længere og desuden også sammen med mange af bluesmusikkens ædleste nobiliteter.
Forhåbentlig følger flere!

CD: Kenn Lending: Flying High, Olufsen Records

http://www.lending.dk/

Af Jens Koch