Det er godt to et halvt år siden, den unge nordjyske sangskriverske og sangerinde Katrine Schmidt udsendte sin første single Wash My Soul. Siden er det kun gået fremad for hende både med bandet The Raggedy Anns og med en solokarriere, hvor hun på årets Skagen Festival fik noget, der ligner et flot gennembrud.

Nu har hun netop udsendt en single Wastin´, som forløber for et nyt album, der forventes at dukke op i løbet af næste år. Det er en ny, smuk sang i americana/country stil med Katrine Schmidts dejlige honningsøde stemme og en fortælling om at spilde tiden, hvis vi ikke kan lade fortiden hvile. En lækker melodi, der hurtig kan blive en ”ørehænger”. Hun får hjælp af Johannes Aaen Jensen på orgel/ klaver, Gustaf Ljunggren, pedalsteel, på akustisk guitar Steffen Frithjof, Rasmus Jørløv på bas, og på slagtøj Jonas Kardyb Nickolaisen.

Selv siger sangerinden om inspiration og tankerne der har ført til teksten: ” Jeg tror, at vi alle kender til den følelse, at man “træder lidt vande”. At man er midt i noget, som man ikke rigtig kan finde ud af, om er godt for en eller ej. Det har været mine tanker omkring dette nummer”.

Foruden den forventede nye udgivelse i 2020 løfter Katrine Schmidt lidt af sløret for planerne for det kommende år. Det kunne f.eks. være en række dobbeltkoncerter med bandet Barrow med Mikkel Bøggild i spidsen. Det var netop ham, der akkompagnerede hende til den danske sangskriveraften under Skagen Festival.