Den svensk/danske duo Ida & Louise har med deres debutalbum kastet deres kærlighed på klezmer og balkan-toner.

De to unge kvinder, der mødtes for fire år siden i Göteborg, fandt straks sammen musikalsk, og de har stille og roligt arbejdet sig frem til at smukt resultat. Det virker, som om de to unge musikere på elegant vis og uden de store armbevægelser har fundet deres rette hylde. De har på naturligste måde formået at komponere og arrangere albummets ni numre, så de stemningsfuldt og med stor følelse giver en nærværende helhed.

Ida Gillner har stærke rødder i den svenske folkemusik, og spiller på cd’en sopransaxofon, mens Louise Vase er inspireret af den danske sangtradition. Hun spiller klaver og står for vokalen på flere af numrene på deres første album.

Duoens musik bevæger sig frit og alligevel udtryksfuldt gennem mange genrer med klezmerens smittende grådfyldte latter, blandet med tango, østeuropæiske toner og jazz, og det hele krydret med nordiske toner, som måske tydeligst slår igennem i et par af de instrumentale numre. Der er smittende glæde og energi på albummets numre, men også fintfølende og sensitive toner, som man lytter eftertænksomt til.

Man fornemmer, at musikken går dybt under huden hos duoen, der helt har indlevet sig i deres smukt komponerede musik, og derfor giver sig fuldt ud. Det skærper også lydhørheden og sanserne hos lytteren.

http://idalouise.com/IdaLouise/Hem.html