Det svenske band Hoven Droven er tilbage ved deres grundlæggende rødder med albummet ”Rost”. Og hvor det dog klæder dem. Det er mere end 20 år siden, at Hoven Droven første gang lod deres lydbillede med rytmisk folkrock runge, og trods den naturlige udvikling er man ikke på noget tidspunkt gået på kompromis eller har fortrængt det traditionelle, nordiske bagland.

Bandet har tidligere haft vokaler med på deres cder, men de 12 numre på Rost er alle instrumentale, hvis man ser bort fra musikernes udråb og baggrundskommentarer.

Fra albummets førte nummer ”Slyng”, er tonen slået an. Albummet består af rytmiske numre, som hårdt og svingende gynger sig gennem albummet med flotte guitargrooves, sublimt violinspil af den kontante slags godt understøttet af slagtøj og med saxofonen, der giver musikken en snert af balkan- og jazzagtige toner.

Albummets tre første numre, ”Slyng”, ”Käften” og ”Gubbarnas Scottis” kører derudaf i medrivende, flot tempo og lækre akkorder, men med stor variation, som især tydeligt lader sig høre i de efterfølgende numre, inden bandet igen fyrer den af med nummeret ”Humbugg”. ”Oliver’s fiddle” er et af albummets bedste numre med både swing og en god rytme, men stadig i bandets velkendte rockagtige stil. Men der er også blevet plads til mere eftertænksomme toner med ”Sidsta Dagen”, inden dansenummeret ”Snodden” og den næsten dystre ”Sista valsen” afslutter et fortræffeligt album, som nok skal få gang i ”folkmusikkens headbangere”!

De 12 numre på ”Rost” er alle produceret af Bjørn Höglund, bandets trommeslager, mens violinisten Kjell-Erik Eriksson har skrevet halvdelen af numrene. Hoven Drovens øvrige medlemmer er Jens Comén på saxofon, Pedro Blom på bas og guitaristen Bo Lindberg.

Bandet, som tidligere har turneret i det meste af Europa, USA og Canada og deltaget i et utal af radio og tv-programmer, har som altid optaget det nye album live i studiet.

 

Hoven Droven: Rost (2011) Westpark Music

 

http://hovendroven.com/