Man får ikke mindre end fire forskellige gruppers musik på albummet.

Højbystævnets cd fra 2009 er ikke bare den første cd-udgivelse fra stævnet, men også et dobbeltalbum, som indeholder musik fra fire forskellige grupper, og som igen er forstærket med flere musikere på nogle numre.

Der lægges ud med Mette Kathrine Jensen og Kristian Bugge, der jo er kendt for at spille sammen, og på fire af deres seks numre bliver duoen til en trio, da Kirstine Uhrbrand her sætter sig til klaveret.

De tre dygtige musikere præsenterer fortrinsvis traditionel jysk musik, der med leveret varmt og levende med stor kvalitet, og deres repertoire er måske det mest varierede på dobbelt albummet.

Gruppen Gässbiköller består af de tre kvindelige svenske violinister, Täpp Ida Almlöf, Jenny Bergman og Täpp Jenny Nylander, der på nogle numre bliver udvidet med Anders Almlöf og Johan Nylander.

Den svenske gruppe fra Rättvik, der repræsenterede Sverige ved de Nordiske Mesterskaber i Folkemusik i 2008, spiller traditionel musik fra Dalarna, især er der mange polskaer på repertoiret, der kan blive lidt ensformigt at lytte til.

På cd nummer to åbnes ballet af BØG, der er et dansk fem-mands orkester bestående af Vagn Dahl Hansen på klaver og de fire violinister Katrine Harboe, Torben Jørgensen, Jens Drewsen og Gunner Friis.

BØG kører løs med toture, fireture og på det femte og sidste nummer med gruppen på cd’en spiller giver de nummeret ”De små sorte” i hele 12 minutter. Gruppen spiller såvel traditionel som nykomponeret humørfyldt og dansevenlig folkemusik

Som fjerede og sidste gruppe på cd’en er den norske violin-duo Jørgen Nyrønning og John Ole Morken der på 11 numre præsenterer populær traditionel polsen samt valse og reinlænder, men igen er det mange numre, når det kun er med det samme instrument, selv om det er to dygtige violinister.

 

Højbystævnet 2009

Foreningen Højbystævnet (2010)