Det er ikke kun guldhornene, der er dukket op af jorden i det sønderjyske. Der er også fundet gamle melodier og tekster, som også er guld værd, og som ikke lige lader sig omsmelte.

Det kan man konstatere efter at have lyttet til Halvor Bogh og datteren Maja Bogh’s første udspil om Marskens Guld, hvor netop guldhornene har inspireret til et par af sangene på det nye album.

Der er blevet gravet grundigt, og der er blevet fundet mange smukke, kønne og iørefaldende viser og sange fra den sønderjyske marsk, og især fra området i og omkring Tønder.

Der er muntre glade sange, der er sange om kærlighed, sange med historisk indhold, og sange der maner til eftertænksomhed.

Som en sjældenhed en sang, ”Pers awten for søste å broue”, der både er trist og munter på engang, alt efter om man tager manden eller kvindens parti i sangen.

Der er også blevet plads til et par instrumentale numre og et par valse, så albummet er meget varieret at lytte til. Forskelligheden blandt de 14 numre på albummet kommer også til udtryk, da Halvor Bogh behersker instrumenterne guitar, mandolin, banjo, cittern og toradet harmonika, og sparringen mellem hans egen sang og datterens dejlige rene stemme, får det hele til at gå op i en smuk enhed.

Så man kan kun glæde sig til slutningen af året, da parret forventer at udsende Marsken Guld 2, der lige som den første er en hyldest til marsken med de nye fortolkninger af de smukke melodier og sange derfra.

Halvor og Maja Bogh: Marskens Guld 1

Eget selskab (2010)

www.halvorbogh.dk