Sangerinden Emily Smith har udsendt sit fjerde soloalbum, og endnu engang har den skotske sangerinde lavet et album, der er værd at lytte til.

Hendes rene og klare stemme er som et frisk pust fra det skotske højland.

Titelmelodien ”Traivellers Joy” åbner albummet, og det er en smuk sang og melodi, der er lavet efter et digt af Helen Fullarton. Og dermed er linjen for de øvrige 11 melodier lagt med ud- og hjemlængsel som en gennemgående rød tråd mellem ballader og kærlighedssange. Et eksempel herpå er ”Dreams and Lullabies,” som også er en af de fire sange, som Emily Smith selv har skrevet, hvor hun lægger hele sin personlighed og sjæl i teksterne.

Emily Smith bliver ofte inspireret på sine turneer verden rundt, hvor hun observerer og reflekterer på sine oplevelser, og ”Butterfly” er et eksempel herpå. Det var i Canada, at hun fik øje på en stor sværm sommerfugle. Melodien til ”Still we dance on” blev skrevet i Australien som et instrumentalt nummer, og teksten blev først lavet hjemme i Skotland. Den fjerde melodi hun selv står bag er ”Take you home”, som er mere i bluegrass genren.

Albummet sluttes passende af med ”What a voice”, hvor Emily Smith sætter sig smukt igennem, når hun synger a cappella.

Sangerinden bruger også mange skotske udtryk i sine tekster, men hun har været så venlig, at lave en ordliste med oversættelser til engelsk.

Emily Smith har sammen med sin mand Jamie McClennan, der også spiller guitar på albummet, selv stået for produktionen. Desuden medvirker Hendes favorit violinist Stuart Duncan fra Nashville på flere af numrene, mens James Fagan er med på bouzouki, Signy Jakobsdottir er på slagtøj, på fløjte spiller Alan Doherty og Duncan Lyall spiller bas.

 

 

Emily Smith: Traivellers Joy

White Fall Records (2011)