Traditionel dansk spillemandsmusik og så alligevel ikke.

Takket været Dwight Lamb, der har lært, husket og spillet mange gamle danske melodier gennem et langt liv i Amerika, og nu spiller musikken sammen med den dygtige, danske duo Mette Kathrine Jensen og Kristian Bugge, er der udkommet et album med dansk spillemandsmusik med amerikanske variationer. Derved bliver glemt dansk spillemandsmusik vedligeholdt, men også fornyet med de gamle strofer.

Musikken bevæger sig vuggende, snurrende, gyngende, svingende, dansende, uanset om det er til polka, vals, hopsa eller scottish. Man bliver revet med fra første nummer, for det smittende humør sprudler fra trioen, og man kan kun nyde den spilleglæde og entusiasme, som de lægger for dagen på det nye album.

På de 19 numre spiller 77årige Dwight Lamb enradet harmonika – han er i øvrigt også kendt som en fantastisk venstrehånds violinspiller i sit hjemland – mens Mette Kathrine Jensen spiller harmonika og Kristian Bugge spiller violin som vanligt. Harmonikaspilleren Karl Skaarup er med som gæstemusiker på to af melodierne, mens Vagn Dahl Hansen er ved klaveret på syv af numrene.

Der er dog også kendte strofer som Oh Susanna, Mor, jeg skal tisse og Den toppede høne blandt de mange dejlige, genopdagede melodier. Mange havde ikke havde noget navn, inden de kom under kærlig behandling af de to danske musikere i samarbejde med Dwight Lamb, som de mødte for første gang i 2008. Dette møde har nu resulteret i et album med positiv udstråling, og det kan høres igen og igen.

http://www.jensen-bugge.dk/forside.htm

Live in Denmark 2010 er udgivet på GO Danish Folk Music i 2011.