Endnu et udspil fra det sønderjyske, og faktisk er bandets medlemmer bosiddende kun få kilometer fra Blans, hvor Rikke Thomsen kommer fra. Men her ophører fællesskabet, for nu bevæger vi os til det irske med nærmest ægte irske ballader og sange, både kendte og mindre kendte.

Det er en fornøjelse at lytte til John O´Driscolls mandige vokal, der runger igennem på de fleste af albummets 10 numre. Han spiller selv på bodhran, mandolin og slagtøj, mens de to sønner guitaristerne Brian og Thomas Eoin, begge sikrer lækker strengeleg fra deres instrumenter.

John O´Driscoll

Der er gang i de fleste af numrene, både de mest traditionelle såsom Whiskey in the Jar og The Auld Triangle. Man kan nyde den muntre ballade om Tim Finnigan, den underholdende drikkevise Oh Good Ale eller den skønne shantyagtige Go to Sea No More. Thomas Eoin synger et enkelt nummer på dansk, Vi sejler mod nord, og bortset fra et enkelt lidt underligt ordspil i slutningen af nummeret er det en spændende fornyelse fra bandet.

Men der er også melankolske og vemodige, smukke toner i flere numre med alvorlige og lidt triste budskaber eller fortællinger, der er kendt fra det irske miljø. Det er selvfølgelig ikke så underligt, da John O´Driscoll er født og opvokset i Irland og har videreført den traditionelle irske musik til vore breddegrader. Med begge sine sønner i bandet er det nærmest autentiske irske strofer, der bliver leveret i høj kvalitet med varieret repertoire.

http://downtowndynt.dk/