Hvad der først slog mig er, hvor stemningsfuldt dette album er. Hvor sammenhængende og harmonisk det føles, og hvordan man lige fra første nummer drages ind og føler sig i varmt og godt selskab med disse 12 dejlige sange. Vildt voksne er titlen på dette album fra Dissing & Las, trioens femte, der udkom allerede midt i september. Jeg har derfor haft anledning til at lytte en hel del gange og har haft lyst til det. Og jeg har nydt det.

De tre musikere, Rasmus og Jonas Dissing og Las Nissen er, som titlen afspejler, efterhånden blevet voksne mænd. Åbenbart vildt voksne. Det er man vel, når man er sådan cirka midt i fyrrerne. I al fald sagde de det selv, da de allerede i juli fra Orangeriets scene i Tivoli sang det kommende albums titelsang og causerede over denne tilstand, og hvor udtrykket kom fra. Nemlig fra et af brødrenes barndoms fristeder i og omkring en skovruin i den vildtvoksende natur. Her kunne de føle sig som ’vildt voksne’. Nogle helt andre end sig selv.

De tre sympatiske og meget musikalske herrer lyder voksne på den allerbedst mulige måde. Med meget på hjerte om livets fylde og ansvar, som er til mere glæde end det modsatte, selv om livet jo går op og ned. Alt spilles med den dygtighed, indlevelse og overskud, som 25 års musikerliv har givet dem. De tre er en enhed, har en egen sound og skaber deres eget univers på albummet og live.

Og 25 år har de haft, de to brødre Dissing, som musikere sammen med far Povl, og det samme har vennen Las Nissen. De fortæller, at ”25 års læretid hos Povl Dissing er endegyldig forbi, og det er med stolthed og en vis vemodighed, at vi står med det fulde ansvar for karrieren, musikken og livet som omrejsende kunstnere”. At de også er stolte af deres far er tydeligt.

Samtidig har de sideløbende i mere end 10 år spillet sammen som trio og skabt deres egen unikke og meget stemningsfulde sound, og de fortæller, at de ”føler sig godt rustede, erfaringerne er mange”. Voksenlivet er de for længst i gang med, det er på godt og ondt, parforhold er indgået og blevet sat på uforudsete prøvelser. På et tidspunkt tager børnene al ens tid, og pludselig er de næsten ikke hjemme, har de ligeledes erfaret. Nye friheder opstår, og ens egen barndom har fået større betydning.

Titlerne afspejler livets begivenheder, tanker, følelser, ups and downs. Titelsangen Vildt Voksne, Regnvejr, 2200 Kærlighed, Over Alle Bredder, Frihed, Hvis Jeg Måtte Elske, Du Kalder På mig Kbh, Jeg Rejser, En Der Ler, Alle Veje og I Kærlighed. Plus det de selv kalder et ekstranummer: Bessie. Man kan faktisk forestille sig, hvad de handler om (nogle titler meget tydeligt). Tekster med almen gyldighed for de fleste moderne, voksne mennesker. De skal høres, pakket nænsomt ind i musikken, som nærmest er sin egen genre, men også folk.

Men der er sætninger som ”Hvis jeg måtte elske – kunne jeg så give dig den plads, du behøver”, ”I drømmen har du ikke brug for mig”, ”Jeg veksler mine længsler til et tilgodehavendebevis”. ”Vi letter lige så stille ind over Nørrebro -jeg er kommet hjem”. ”Sidder tilbage som ånden på en rude”. ”Sammen skulle vi vokse, sammen blev vi voksne”. Mon ikke vi genkender følelserne.

De udtaler selv i presseteksten: Når Dissing & Las går på scenen i 2020, er det med en selvfølgelighed, der får alle til at sænke skuldrene og åbne hjertet. Sange og historier fører os ud i en fantasifuld version af voksenlivet, hvor lykke og hårde tider, og det ind imellem, kommer under kærlig behandling”.

Dissing & Las har en indbyrdes forståelse og timing, der skaber smuk og yderst harmonisk musik. Rundt omkring deres guitarer, klaver, keyboard og stemmer har de Jesper Elnegaard på trommer på otte numre, Tira Skamby percussion på syv og Mikkel Theile er medskriver på numrene 1, 3 og 5. Ellers står trioen for tekster, melodier, arrangementer og produktion af ”Vildt Voksne” og Rune Zetterström for mix, mastering og trommeindspilninger