cd deltaI 1969 begyndte man så småt at kunne købe bluesplader i Danmark. Ét af de få steder var SBAs butik i St. Regnegade i København. Toppot hed den vist. Her røg jeg ind i en seriøs diskussion om the blues med en anden teenager: Hvorfor omtales de i flertal? Kan blues være andet end i de gængse 12-takter? Jeg endte med at købe en dansk LP med Delta Blues & Boogie Band og blev overrasket, da jeg hjemme fandt ud af, at den anden teenager var Troels Jensen.

Han er stadig primus motor i Delta Blues Band og har nu den oprindelige guitarist Thomas Puggaard-Møller med i bandet, som med de andre veteraner Jørgen Lang, mundharpe, Knut Henriksen, bas, og Asmus Jensen på trommer holder fast i den samme stil, som de blev kendt for.

Den nye cd er indspillet live i studiet og er ligesom ”No Overdubs” et ret præcist billede af, hvordan de lyder live. Det har mange kunnet høre i de seneste dage ved den netop overståede Copenhagen Blues Festival. Fornyelse finder man andre steder. Dette er heldigvis back-to-basics-blues-rock. Pladen indeholder godt nok to nye og gode Troels Jensen-numre, men ellers er det traditionel blues i traditionelle arrangementer.

Jørgen Langs ”Forstads Blues” her jeg hørt i bedre udgave, og selv om gæstesangerinden Miriam Mandipira synger fortrinligt på ”Wang Dang Doodle”, så er backingen lidt ”løs”. Men det perfekte eller forfinede udtryk ville ikke passe på denne slags musik og denne slags udgivelse. Her er det ukompliceret og rå blues, der præsenteres, og derfor kan både cd’en og gruppens optrædener varmt anbefales. Med deres staying power og kraft kan Delta Blues Band nok fortsætte i mange år endnu.

Min Delta Blues & Boogie Band-LP fra dengang er desværre slidt ned (den bliver ellers solgt som samlerobjekt for ca. 2.000,- kr.). Så Stonewashed er en god erstatning, og bluesdebatten kan fortsætte.

LongLife Records  2013