cd dallahanEn bitte portion nostalgi vækkes ved modtagelsen af Dallahans første udgivelse. Den er nemlig en EP,  et format der egentligt syntes at være lagt på hylden.

I dag ses EP-udgivelser igen oftere. Dallahans formål med disken synes at være PR, selv om den
også kan købes. Den modtages da også med et klistermærke fra det relativt nystartede Yellow House Booking, et mindre bookingagentur i Klarup. På det nedenfor anførte link fra agenturet suppleres i øvrigt med tre musikvideoer. Yderligere materiale forefindes på gruppens egen hjemmeside.

Dallahan består af fire unge musikere bosat i Edinburgh, hvor de mødtes til nogle af de daglige sessions, der foregår på en række pubber. Ikke alle sessions i byen er lige gode, beregnet som mange er på turistflokkene. Jeg har selv pint mig igennem en sådan, hvor musikerne spillede pivfalsk – uden at hverken musikere eller pubgæster lod sig mærke dermed.

Men at smuk og ferm musik også kan komme ud af pubmiljøet, er Dallahan et fortrinligt eksempel på. For det var netop i sessionmiljøet, at d’herrer Jack Badcock (sang og guitar), Ciaran Ryan (banjo, mandolin og violin), Jani Lang (violin) og Tomás Ó Briain (knapharmonika) traf sammen. På pladen garnerer man sig med kontrabassisten Balázs Hermann, der lægger et solidt fundament under de
melodiførende instrumenter, som spilles i to samlinger unavngivne jigs og polkas. De er velspillede uden at hæve sig til noget specielt.

Et stort talent er den irske sanger Jack Badcock, der her synger for på tre sange, den ene “Day of the Turn”, dog som afrunding på en længere instrumentalrunde. Sangens præcise ophav fremgår ikke, om den er traditonel eller nyskreven, men mon dog ikke man havde slået lidt på tromme for det, hvis den fine sang havde været skrevet af gruppens egne medlemmer. EP’ens to øvrige sange er kendte traditionelle, “Carrack A Rede” og “Blow the Candle Out”.

Jack Badcock har en køn, lys stemme. Skønt irer af fødsel, synger han dog mere neutralt engelsk, og det irske præg hos gruppen er heller ikke så helt tydeligt, som man hører hos så mange andre fra internationale, irske miljøer. Det er nok et resultat af gruppens sammenbragte forskellige
nationaliteter samlet i Skotland. Uanset hvad baggrundene er, er Dallahan et spændende bekendtskab,  som vi nok skal høre nærmere til. Badcock og Ryan har i øvrigt turneret i Danmark sidste efterår, så mon ikke vi også får besøg af Dallahan her.

http://yellowhousebooking.dk/dallahan
http://www.dallahanmusic.com/