Med Nis Gaarde som sangskriver, producer, sanger og multiinstrumentalist må man kalde ham hovedkraft i dette Københavnsbaserede band. Men Rasmus Skov, guitar, Jacob Svensson-Hahn, bas, Uffe Nørtoft, pedal-steel samt Sven Busck Andersen på trommer giver også deres kvalificerede besyv med her på deres andet album. Desuden gæster yderligere en række musikere.

Temaerne i Gaardes velskrevne sange kredser mest om oplevelser af, og betragtninger om, USA, så derfor er americana en legitim etiket at placere på Consolation. Der er da også lidt banjo og pedalsteel-guitar i lydbilledet, men det er dog lagene af forvrængede guitarer, som dominerer.

Sangene er traditionelt formede og peger tilbage på de store amerikanske rock- og countryrock-sangskrivere. De mere afdæmpede sange som Mary Sue, Vengeance Song, Might Be You og Tennessee Chair giver bedre mulighed for at høre Gaardes glimrende sangstemme og tekster.

Heartland er lovende. The Consolation har et stort potentiale. De har nu bevist, at de evner at dykke ned i musikhistorien. Nu mangler vi at høre, om de kan nå en mere personlig og fremadskuende stil, så man bedre kan skelne dem fra mange andre lignende bands.

https://www.facebook.com/theconsolationofficial/