Selv om det er syvende soloalbum fra Christian Alvad, så går der flere år mellem udgivelserne. Det er således godt tre år siden, at det forrige nominerede album udkom. Desuden er det blevet til seks cder sammen med Tøbrud og et enkelt med Rasmus Lyberth. Han har også medvirket på flere albums med filmmusik.

Det nye udspil fra Christian Alvad er en opvisning i akustisk guitarspil – med alle følelser i spil og både lettere højtidelige og alvorlige melodier i den næsten klassiske stil, ligesom der er iørefaldende muntre toner. Man fornemmer en afslappethed med dybe følelser, alle spillet med stor dygtighed og elegance.

Christian Alvad behersker både seks- og tistrenget guitar, dobro, weissenborn-slide og baritonguitarer.

På albummet medvirker Nikolaj Busk på fem af numrene, og han har også sat sit aftryk på albummet med to kompositioner. De øvrige ti numre er komponeret af Alvad selv, og han får også får støtte af medlemmerne fra Tøbrud i et enkelt nummer på det nye album.

Tilbage står indtrykket af akustisk vellyd, inspireret af musik fra mange forskellige verdensdele. Mange forskellige stemninger frembringes i Alvads melodiske univers.

Christian Alvad: The Lakeside Sketches (2011)

http://www.alvad.dk