Navnet Asynje er taget fra den nordiske mytologi, og så er linjen lagt. Bandet går i Valravn, Gny og Kraukas fodspor, men har fundet deres eget klangunivers med den nordiske urkraft og mytologi som forbillede.

Bandet har forstået at bruge historiske instrumenter som drejelire, jødeharpe, nyckelharpe, kombineret med mange forskellige slags fløjter og slagtøj. Det hele bliver forstærket med råb, trampen og klappen fra de tre musikere Søren Hammerlund, Mads Kjøller-Henningsen og Martin Seeberg. Og med sangerinden Nanna Barslev, der fortolker de gamle tekster på en troværdig og vellydende måde.

Albummet indeholder såvel mørke og vemodige sange og melodier, uden at de bliver overdrevet tunge, som mere muntre toner, selv om teksterne har et alvorligt budskab i datidens verden med myter og overtro. Cden indeholder to nærmest muntre instrumentale melodier: Springdans fra Borre og Viking Party Polka, der er med til at give albummet bredde.

De fire musikere har hentet inspiration i de gamle nordiske musiktraditioner og tilført elektroniske toner og klange, så Asynjes debutalbum lover godt for fremtiden og for fornyelse af en ellers gammel genre.

http://www.myspace.com/asynjedk

CD: Asynje: Genkaldt (2011)