Nordjyske Allan Olsen står ofte solo på scenen og styrer de sproglige løjer, men han er ikke kun singer-songwriter-solist. Han står også i spidsen for sit rockende band, som her på det nyeste udspil.

hudsult cdAllan Olsen kan bare noget med teksterne, uanset om han bruger ord som albummets titel ”Hudsult” eller bruger et ord som kålhøgen. Men det er ikke kun gamle danske ord, han jonglerer rundt med. Hashtag, survey, twitter og backup er copypasted og er blandt ordene, der bruges på det nye album.

Der er selvfølgelig en dybere mening bag Olsens tekster. Man kan måske tænke sit om teksten fra sangen ’Nu skal mågerne skydes, selv om de har passet på hinanden på rejsen mod nord, gennem alt slags vejr’. Ironien, sarkasmen og meningerne er der i de fleste sange, som den i Aarhus bosiddende poet har skrevet.

Men albummets ni numre bevæger sig rundt i et varieret emneområde og genrer med barndomsminder om hans far, der var ærlig mod sig selv, ligesom sangskriveren også er. Ingen kunstig påtagethed eller falske floskler. Sangen om oldtidsadjunkten, der tror, at han stadig er ung og dejlig og søger det uopnåelige, men som i den unge piges verden er ’Persona non grata in re.  I sangen om en kejthåndet slugger er vi tilsyneladende i bokseverdenen, men overført til den politiske kamp mellem højre og venstre samt kritik af medierne og opinionsundersøgelsernes fejlbedømmelser af store begivenheder i udlandet. En melankolsk blues om soldaten, der kom hjem i en kiste, mens vennen, som var skoletræt fra fødslen af, levede et helt almindeligt liv, og en sang med tragikomiske betragtninger om at drikke umådeholdent i ’Vi drikker fordi’.

Alt i alt en samling sange i et populært arrangement og sat up med Lars Skjærbæk på guitar, Gæst Vincent styrer sine keyboards, Simon Alstrup på trædeorgel og guitar, på bas og banjo er Thomas Alstrup og Mads Andersen på slagtøj. Og de fleste musikere hjælper Allan Olsen som kor.

Det skal også nævnes, at Hudsult faktisk er et dobbeltalbum med syv numre på cd nummer to med liveindspilninger af numre fra flere forskellige tidligere albums. Men numre som blev spillet på Allan Olsens seneste turne med bandet.

http://www.allanolsen.dk/