CARA, som i høj grad giver den på alle tangenter, strenge og stemmer med det irsk-keltiske repertoire, giver koncert i Metronomen på Frederiksberg i dag lørdag d. 16. september. Og de byder virkelig på noget af et show. Fredag var de på Grønnegade Kasernes Kulturcenter i Næstved, og efter Frederiksberg/København fortsætter kvartetten til Bornholm med koncert i Musikhuzet søndag eftermiddag d. 19. Deres korte DK-turné afsluttes i Baltoppen i Ballerup tirsdag d. 19.9. Derefter fortsætter de (tilbage) til en længere turné i Tyskland.

Når Cara går på scenen kan man regne med en underholdende musikaften fra bandet, hvis kerne gennem mange år har været Gudrun Walther og Jürgen Treyz, som har haft diverse andre med på vejen. I disse år er det Kim Edgar fra Edinburgh på piano (+ sang), som også har en god solokarriere kørende, og Simon Pfisterer på uielleann pipes og fløjter.

Walther er en karismatisk leadsinger og spiller violin og accordion, Treyz spiller guitar, dobro og synger backingvokal. Caras musikalske hjemland er definitivt Irland, og de har begejstret publikum mange steder i verden med deres musik, sang, show og charme i omkring 20 år med lidt varierende besætninger. Hver for sig er alle fire dygtige og talentfulde – tilsammen er de eksplosive på den fede måde.

Med deres varierede baggrund byder de på en meget underholdende aften med både traditionelle irske sange og nyere numre. Der bliver både fuld fart på og med stærk indlevelse, og blide, bløde ballader kan man også fuldstændig regne med at opleve. I 2018 fejrede CARA 15 års jubilæum med et livealbum. Det nyeste fra 2021 hedder ”Grounded”, og i alt har de udsendt en halv snes albums.

Kvartetten er berømmet for stor musikalitet og flotte stemmer, men absolut også for evnen til at komme langt ud over scenen og opbygge en dejlig stemning med publikum. Cara kan virkelig deres kram, og de kaldes for ”en hel festival i ét band”.