Hans Theessink. Pressefoto

Hans Theessink. Pressefoto

Fra midten af marts får rigtig mange igen muligheden for at opleve en god, garvet kending. Eller rettere sagt to, nemlig Hans Theessink og Knud Møller. Og de to guitarister + den store hollænders dybe, kraftfulde stemme kommer godt rundt i landet og har albummet ”65 Birthday Bash”, indspillet ved hans fødselsdagskoncert i Wien sidste år, hvor bl.a. Knud Møller var med.

Begge har en lang karriere i musikken og er hver for sig kapaciteter, så tilsammen kan det kun blive det rene feinschmeckerei. Selv har jeg været til mange koncerter med Hans Theessink i front for andre eller solo, og han har altså en stemme og et spil, man ikke kan blive træt af. Det er altid en superb oplevelse, og med Møller i ryggen som så ofte før, så bliver det en intens og medrivende koncert, der nok kan give mange gåsehud af fryd og følelser.

Turen starter i Industrien i Aarup den torsdag 13. marts, fortsætter til Egå Jazzklub, Skovsgaards Hotel i Brovst og Lyngåhus hhv. fredag, lørdag og søndag. Efter en fridag på den irske St. Patrick’s Day går det 18.3. til Tobakken i Esbjerg, før det så bliver Sjællands tur torsdag den 20. marts. Først i Portalen i Greve og fredag i Haslev Folk Club. Lørdag hedder det Vallekilde Højskole i Hørve, før Storebælt krydses igen, når også Stampenborg i Rødekro  den 23. marts kan glæde sig til swingende akustisk & slide-blues/roots/america.

Hans Theessink og Knud Møller. Pressefoto

Hans Theessink og Knud Møller. Pressefoto

Så går det nok lige med tre fridage (hos børnebørnene i Esbjerg kunne være et bud…), og stadig er der fire dages turné i vente: Den 27. marts i Trekanten i Aalborg Ø, Egebjerg Forsamlingshus ved Horsens 29. marts, så i Byens Hus, Jelling og til slut efter denne pænt lang turné gælder det så Det Bruunske Pakhus i Fredericia søndag aften den 30. marts. En ganske flot koncertrække, men den populære og sympatiske Theessink OG Knud Møller har også et stort publikum.

Hans Theessink har et kæmpe bagkatalog med mere end 30 albums efterhånden. Hans spil, hans stemme, hans statur og underspillede, men stærke personality har gjort ham populær overalt, ikke mindst i USA, i en grad, som sjældent er forundt europæiske musikere. Og som skrevet så ofte før, så står han ikke vore hjerter mindre nær her i Danmark, når han nu for længe siden boede her og blev far til Maria Theessink. Så det bliver som regel til en årlig turné her i en af diverse konstellationer, han indgår i. I mange år nu har han haft hjemme i Wien og har travlt med at spille i det meste af verden.

Begge musikere har fået diverse priser , Knud Møller bl.a. som ”Årets danske instrumentalist”. To gange har Theessink vundet den østrigske ”Amadeus Music Award” og en DMA for bedste udgivelse i kategorien ”Jazz, World, Blues”. Desuden har han været nomineret til en Grammy og en Blues Music Award in blues’ens hjemland USA.

De brænder de for musikken, og at Møller og Theesink brænder igennem på scenen, ved enhver, der har oplevet dem. Man glæder sig altid til et gensyn og en dosis tilbagelænet, men intensiv blues med disse to eminente  musikere, der netop er, som Hans siger, ”hooked on the blues.”

www.theessink.com