Indimellem dukker talenter op, som er så oplagte, at det kun er et spørgsmål om tid, før de opnår en velfortjent succes. Vi oplever det på scenerne, på udgivelserne og i diverse tv-shows, og det sker i enkelte tilfælde også for rootsmusikere.

Århusbandet Baby Did a Bad Thing er et godt eksempel på nogle musikere med så overbevisende talent, at de er på vej til noget stort. De har ramt en stil og en lyd, som ingen anden på den danske musikscene. Deres afdæmpede backingmusik er præget af pedal-steelguitar og resonatorguitar, som medvirker til at skabe en god americanalyd. Ikke nok med det – de har også to stærke vokaler og nogle velskrevne sange.

Eline Engholms stemme kan minde lidt om Shawn Colvins. Hun og Jonas Fjelsted har lært at synge duetharmonier som de bedste fra USA. Vi har oplevet svenske First Aid Kit nå international succes baseret på deres duetsange, Baby Did a Bad Thing gør det bedre, vil jeg påstå.

Sammen med resten af besætningen Mikael Sort, Thomas Friis og Casper Simonsen virker disse unge som et godt bud på en ny dansk succes. Hold øje med dem. De spiller på Aarhus Folk Festival d. 2. oktober, men vil forhåbentlig snart være at opleve på store spillesteder og festivaler i resten af landet.