Flemming Walther Andersen er opvokset i landsbyen Horbelev på Falster, og her bor han såmænd stadig. Han skriver dog selv, at han i sit liv har haft en enkelt afstikker til København, men det blev han ”absolut ikke lykkeligere af.” Han understreger, at han nærer en stor passion for retten til at vælge et liv på landet uden at få følelsen af at blive valgt fra.
Her er altså en ægte stemme fra provinsen, som nogle- måske mest arrogante københavnere – ville kalde ”Udkants-Danmark”. Men Horbelev er selvsagt ikke udkant for de indfødte. Det er en fin lille by sydøst for Stubbekøbing med 583 sjæle, skøn natur og en smuk gammel kirke.
”Landsbydreng” er hjemmeoptaget og hjemmeindspillet, og det er faktisk imponerende, hvad der på den måde kan laves hjemme på køkkenbordet. Man spidser ører, for dette her er langt fra Memphis og langt fra alle ”Wanna-Be-X-Factor-vinderdrenge og -piger.” Genren er overvejende folk med udsyn til country med både dobro, rytme og trommer.
Her er 14 numre om, hvad der rører sig i Horbelev og omegn, fremført af en meget alsidig duo. Et helhjertet forsvar for livet på landet fremført i et ordrigt og nuanceret billedsprog. Flemming står for både vokal, guitar, dobro, bas og trommer. Makkeren Ronni Øhlers Pedersen tager sig af kor, melodika, orgel og xylofon, og så har han produceret og mixet det hele i Villa Ø. P. Det er han sluppet ganske godt fra. Teknikken får de to til at lyde som et helt orkester. Ofte optræder de to sammen med Jarl Jakobsen som ”Trioen”, men Jakobsens guitar er ikke med på ”Landsbydreng”.
”Det er vigtigt for mig, at lyden er nærværende og ægte, så det føles menneskeligt,” siger Flemming. Og det lyder bestemt både menneskeligt og dyrisk! Indledningsnummeret hedder ”Muldjord”, og det handler om at vedkende sig træskoene, muldjorden og lugten af grise. Flemmings stemme er lidt spinkel og hverdagsagtig, men budskabet trænger godt igennem. Det smukkeste nummer er nok det fint dobro-prydede ”Sommer”, der sammenligner den elskede med sommerens glæder.
”Landsbydreng” rummer 14 punktnedslag i Horbelev og omegn. Det er ikke 14 enkle budskaber. Her er ord, indtryk og associationer – stof til at fundere videre over. ”Bonderøv for pengene” priser livet på landet. Der er bål midt i haven, og livet er småt, men godt. På ”Alting forventes” males et ordmaleri om tingenes uforudsigelighed. ”Rejseguide i fattigdom” er et besøg værd, og ”Dårlige odds” fortæller om at være godt tilfreds med ikke at være mainstream.
Dejligt utraditionelt udspil fra Sydhavsøerne. Udgivelsen blev digitalt releaset d. 1. maj hos mikrobryggeriet Kongebryg i Næstved.
Jeg kan berette at det Digitale Album er trukket tilbage.
Albummet er “remasteret” og udgivet officielt via Go Danish Folk Musik.
Det nye album indeholder gæste vokaler, fra blandt andre Kjeld Torbjørn mm.
Yderligere er der kommet 2 ekstra numre på så vi rammer i alt 16 tracks.
Hilsen Walther
En rigtig god CD, har nu hørt den rigtigt mange gange lige som vi også har oplevet Flemming Live i Dagligstuen hos Peter Abrahamsen, dengang var min første indskydelse den knægt kan noget, og så må han have lyttet rigtigt meget til Jan Toftlund – Benny Holst og Arne Würgler, og hold da op hvor gør han det godt. Da jeg hjemme igen satte mig stille og roligt og lyttede cd igennem blev jeg bekræftet i det, men sandelig om ikke også Ike Skalø dukkede op på et af numrene.
Tak til Peter for at have inviteret Flemming til sin dagligstue, så jeg kom til at kende denne kunstner, for sikke en musik oplevelse, kan ikke vente til der kommer en ny cd.