Copenhagen Folk Club byder på en flot dobbeltkoncert denne lørdag aften med to meget forskellige navne. Det foregår i Metronomen på Godthåbsvej fra kl. 20. Og det er noget af en kombi, der her skal stå på samme scene, Chuck Brodsky og Réalta.

Réalta Pressefoto

Det unge irske band Réalta er på Danmarks-turné og går her på halvvejen på scenen på Frederiksberg i aften. De fortsætter til Wintercoat i Sabro på mandag d. 13. maj, til Svendborg tirsdag i Folk for Folk og slutter af i Portalen i Greve på onsdag. Uden at have hørt dem endnu i denne ombæring er det ikke svært at anbefale jer, der læser dette og befinder sig i nærheden at et af disse steder, at komme til koncerten.

For det er et band, der meget energisk, livligt, dygtigt og entusiastisk fører traditionen videre fra nogle af de ypperligste musikere i Irland, nemlig fra orkestre som The Bothy Band og Planxty. Og de gør det fornemt med uilleann pipes, whistles, bouzouki, guitar og bodhran. Vokalen står Deirdre Galway for (foruden guitar og bouzouki).

Bandet har base i Belfast, og herfra er de taget af sted til mangen en festival og i 2011 som support på turne for Altan. Sidste år vandt de Danny Kyle Award ved Celtic Connections festivalen i Glasgow, og i september udsendte de albummet ”Open the Door for Three”. Det gør Copenhagen Folk Club i aften, og der er lagt op til en koncert med flot traditionel, irsk musik, der selvfølgelig også har alt det, som unge musikere tilføjer i deres eget personlige ‘take on it’.

Storyteller-sanger

Chuck Brodsky Pressefoto

Som om det ikke var nok, byder aftenen også og absolut ikke mindst på den amerikanske sanger, sangskriver og guitarist Chuck Brodsky, der flere gange har spillet på Tønder Festival og på et stort antal andre festivaler mange steder i verden. Han debuterede med første skive i 1995 og er omkring de ni albums nu, fyldt med historier om livet omkring ham, om sjove episoder og politisk bullshit, om folk og fæ og i det hele taget om glemte helte og  andre utrolige skæbner – om alt muligt, der handler om levet liv. Og ikke mindst om baseball, der må være et af hans yndlingsemner.

Alt er selvfølgelig set med hans personlige blik for de skæve eksistenser og præsenteret med masser af humor og fingerpicking guitar style, inspirereret af folk musikken i bjergene i North Carolina, hvor han har slået sig ned. Hans nyeste studiealbum er fra 2011 og hedder ”Subtotal Eclipse” (med tre baseball-sange) – med mindre han har noget splinternyt med i kufferten.

http://www.chuckbrodsky.com/

http://www.realtamusic.com/