Siden 2003 har den lokale styregruppe afholdt festival med både musik og dans, hvor man ikke kun behøver at være tilskuer, man har mulighed for at deltage på dansegulvet, med sit eget instrument, eller ved en af de mange workshops. Men vil man nyde musikken er der et varieret program at lægge øre til.

Fredag 16. september træder det populære britiske Oyster Band op i Nordby, mens aftenen i Sønderho afsluttes med et Fanøbal.Fanøbal er et begreb, der er lig med musik og dans i lange baner, hvor alle kan deltage, Og skriver man Fanøbal på google, vil man se at der afholdes faktisk Fanøbal overalt i landet, men her er det den ”helt ægte” varer, der kan opleves.

Når lørdagens workshops er afviklet i løbet af eftermiddagen, med emner fra argentinsk tango til en sejltur med ”Rebekka”, kan den i Irland bosiddende Jonas Fromseier præsenterer sit nye band De Udvalgte, ifølge traditionen samlet specielt til lejligheden. Det sker ved en koncert i Sønderho, mens aftenens Fanøbal foregår i Nordby.Søndag afslutter Helene Blum & Harald Haugaard Trio festivalen med en eftermiddagskoncert i Nordby Kirke.

Kirstine Uhrbrand fra Godtfolk fortæller til rootszone: ”Vi forsøger at være nyskabende. Der skal ske en udvikling fra år til år, og få nye elementer ind i festivalen. Eksempelvis må det band der bliver samlet specielt til festivalen ikke være med samme besætning som året før.” Hele øen er involveret i festivalen, både på den musikalske front og på hjælpersiden.

Kirstine Uhrbrand forklarer: ”Vi forsøger at få hele Fanø involveret. Både de lokale musikere, men også beboerne som frivillig arbejdskraft. Og så støtter de lokale virksomheder festivalen rigtig godt, så vi f. eks. kan fragte alle musikerne herover gratis.”Flere oplysninger på:

www.godtfolk.dk