Til lykke med fødselsdagen, DMF. Det er glædeligt, at DMF har eksisteret så længe, men det forgangne år har vist, at der stadig er meget at kæmpe for. For livescenen har stort set ligget stille, koncerter aflyst, festivaler indstillet – som vi alle ved. For vi har savnet det hele og gør det jo stadig, selv om der nok er håb forude. Men det har skabt en kæmpekrise blandt musikerne og mange andre i musikbranchen.

Søs NyengaardI en artikel i BT 3. marts sagde DMF’s formand siden november 2020, violinist Søs Nyengaard, at ”DMF har desværre medlemmer, der er ved at gå fra hus og hjem på grund af manglende hjælp”, fordi alt for mange falder uden for hjælpepakkerne på grund af alt for stramme krav”.

Så på fødselsdagen kan man konstatere, at målene er de samme som dengang, da forbundet blev stiftet i 1911 som Danske Musikeres Landsforbund. Nemlig at styrke musikeres løn- og arbejdsforhold og musikkens rolle i samfundet ved at stå sammen, skulder ved skulder, og tale med én stemme. I dag har DMF som det største forbund af musikere godt 5700 medlemmer i 27 lokalafdelinger – og er en mangfoldig skare af musikere.

”Vores lange historie viser, at vi kan flytte noget, når vi står sammen. Dansk Musiker Forbund har et stærkt fundament, men vi har fortsat hårdt brug for, at alle musikere bakker op om sagen og deltager som en aktiv del af vores bevægelse. Vi står i en krise af enorme dimensioner. Men hvis vi står sammen, og alle bidrager til sagen, kan vi bruge krisen som løftestang til at styrke musikkens rolle i samfundet i fremtiden”, siger Søs Nyengaard i anledning af fødselsdagen.

”Der er brug for stærke fællesskaber. Vi har skabt en platform med rådgivning, forsikring, pladeselskab og 22 overenskomster. Men der er stadig meget at kæmpe for og stå sammen om i vores skare af både klassiske og rytmiske musikere, fastansatte, freelancere, selvstændige, skabere, formidlere, undervisere og meget mere”.

Og lige nu er det altså nødvendigt at justere på de ordninger, der skulle komme musikerne til gode, men som er så rigide og urimelige, at alt for mange ikke har haft glæde af dem. Du kan læse meget mere om det i interviewet med Søs Nyengaard på linket nedenunder.

https://www.bt.dk/samfund/forbund-slaar-alarm-de-er-ved-at-gaa-fra-hus-og-hjem