På MC Hansens tourliste for i år står bl.a. Tyskland, England og Holland på programmet. Men også en tur til USA, hvilket er et naturligt rejsemål for MC Hansen, der en af de mest omrejsende danske musikere.

Det er nemlig især Guds eget land, han har kastet sin kærlighed på. Både i USA og i Danmark tager han meget ofte på turne, og spiller sammen med amerikanske musikere. MC har efterhånden skaffet sig et stort netværk af musikere, men det er ikke noget, der er kommet af sig selv. Hansen er på farten ca. 10 måneder om året, og når han planlægger en tur til USA er det ikke tilfældigt, hvor han tilbyder at spille.

Han fortæller: ”Jeg checker listen over spillesteder og finder så dem, hvor vi passer ind i genren. Og gerne et sted, hvor man kan spille sammen med nogen, som kan løfte os. Og det dur ikke at finde et stort spillested med plads til 500, hvis der kun kommer 40 for at høre os.”

Den sympatiske sydsjællænder forklarer om det videre forløb: ”Hvis de så kan lide det, jeg laver og omvendt, så inviterer jeg dem til Danmark for at spille sammen med The Sentimentals. Jeg sørger for, at alt er klappet og klart, når de kommer, og så går det den modsatte vej, når jeg kommer til USA. Det er sådan lidt ”bytte, bytte købmand”.

Vanessa Peters og MC Hansen

”Foruden at have rejst rundt i mange amerikanske stater har jeg spillet over hele Europa fra Olympia i Paris og til en motorvejsfrokost på den svenske ø Gotland. Folk har lyttet til mine sange på festivaler, symfonisale,  i klubber, på biblioteker og ved dagligstuekoncerter.”

MC Hansen har også været i DRs søgelys og sendte dem et album. Svaret fra DR var: ”Du synger dejligt, men du er lidt stille!”

Singer-songwriterens musik bugter sig mellem folk, country, blues og americana. Men fælles for det hele er teksterne: ”Jeg er helt fjantet med historier. De er vigtigere end alt andet, og folk vil gerne høre en god historie. Men nu efter 10 år er det også, som om der er sket et eller andet. Jeg får mange flere henvendelser nu, men mange musikere har sagt til mig, at det tager 10 år at blive etableret. Men jeg har mange gange i løbet af årene sagt til mig selv – hvad er det egentlig jeg har gang i. Men jeg er fortsat ad samme spor.”

Jonathan Byrd og MC Hansen

Guitaristen og sangeren nyder selv at lytte til Allan Olsen, for som han forklarer, så forstår nordjyden altid at give teksterne en anden vinkel, end man forventer. Og ellers henter MC Hansen inspiration under sine ture: ”Det er turnéerne, der holder mig i gang. Her får jeg inspiration fra de mange musikere og mennesker jeg møder, og det er ofte jeg tænker, at det her – det vil jeg også! Jeg kan ikke tage ud på en svensk ødegård og begynde at skrive. Der skal være musik og snak omkring mig. En virkelighed – noget der er rigtigt. Det skal være dokumentar og ikke fiktion.”

MC har selvfølgelig nye tiltag på vej . Den ene ting er ny cd med hemmeligheder. Troubaduren har fået trykt 500 postkort, som han uddeler til publikum i hele 2013, og så skal man anonymt skrive sin inderste hemmelighed på kortet og afleverer det i en særlig postkasse. Når året er gået, vil sangeren læse samtlige kort og udvælge de bedste ideer til nye sange.

Ed Romanoff og MC Hansen

Den anden MC-ide er en billedbog med fotos, som han selv tager på sine ture og rejser. De skal også ende med at fortælle en historie. Han har allerede fem nye numre klar, som er indspillet i Nashville og Canada.  Men indtil videre kan man opleve den dygtige og altid nærværende musiker, som elsker at fortælle forunderlige historier og spille dem sammen med sit dygtige band The Sentimentals. Det består af trommeslageren Jacob Chano Lundby, guitaristen Uffe Steen og Morten Brauner på bas.

Mellem de mange jobs og turneer har han nu sin base i det sydøstlige Sjælland efter en tid i Malmø. Og så er det blot at håbe, at han også får tid til at nyde det herhjemme.

http://mchansen.com/