I aften spiller canadiske Yves Lambert med sin trio i Folk Club Roskilde. Det sker på spillestedet Gimle kl. 19.30. Fredag 2. juni står de på scenen på Louisiana i Humlebæk kl. 20, og så går turen til den anden ende af landet. Her spiller Yves & Co. nemlig på Halkær Kro i anledning af den årlige Halkær Festival, som altså skydes i gang fredag og varer det meste af weekenden. Se nærmere på halkaer.dk

Yves Lambert Trio Pressefoto

Yves Lambert Trio Pressefoto

Søndag venter en lang køretur tilbage til Sjælland, nærmere betegnet Frederiksberg, hvor Copenhagen Folk Club inviterer til koncert på Bartof Station kl. 20.

De fleste kan nok huske den sprudlende musiker fra hans mange år med La Bottine Souriante. De blæste os bagover især allerførste gang på Tønder Festival, nærmest bogstavelig talt. Et folk-band fra Quebec med tre eller fire blæsere havde vi aldrig oplevet før, og de gav den fuld gas. Yves Lambert var medstifter og ankermand i bandet fra 1976 (!) til 2002, og han har i alle årene, også nu, været en vigtig drivkraft i den traditionelle musik fra Quebec og Canada. Foruden Yves Lambert på harmonika og sang består trioen af  Tommy Gauthier på violin, kor og ikke mindst fodpercussion og Olivier Rondeau på guitar og kor.