I aften d. 29. april spiller strygetrioen Vesselil den første af tre aktuelle koncerter inklusive artist talks. Det foregår på Viften i Rødovre og i forbindelse med ”Musikkens Afkroge”, arrangeret i samarbejde med Musikmetropolen, Strøm, JazzDanmark og Tempi samt spillestederne Viften, Tapperiet og Gimle, hvor de følgende to arrangementer også foregår. Musikkens Afkroge handler om at blande musikgenrer og holde talks, som går i dybden, fortæller og forklarer om bl.a. nichegenrerne.

De tre aftener med Vesselil kredser om Ny-folk’en. Den har vakt interesse og begejstring hos både de helt unge og hos ældre generationer, og bl.a. Vesselil har gravet dybt i den nordiske sangskat og ført den op i nutiden. Sammen med egne kompositioner og arrangementer sætter de deres eget personlige præg på de nordiske folk-traditioner. Det er ikke mindst Fanø Free Folk og Tønder Festival, som har været med til at præsentere ny-folk og gravet i rødderne, så den blomstrer og står i fuldt flor. Men f.eks. har spillestedet Baltoppen i et par eller tre sæsoner præsenteret hele koncertrækker under navnet ”Ny-folk”.

Vesselils tre medlemmer er Elisabeth Deichmann på violin/sang, Maja Aarøe Frese på femstrenget cello/sang og Clara Tesch på violin/bratsch/sang – tre dygtige, unge musikere, som også (ligesom mange andre) spiller i op til flere folk-sammenhænge. De tre koncerter med talks begynder kl. 19.30 på hhv. Viften i Rødovre 29. april, på Tapperiet i Køge d. 30 april og på Gimle i Roskilde den 2. maj. Her vil medlemmerne  tale om deres personlige forhold til folkemusikken, om bandet Vesselil og også lidt om det historiske. Desuden planlægger de at skulle danse lidt med publikum!