oh my darling 4”Efter otte år har vi i enighed besluttet at stoppe i Oh My Darling”, lyder det samstemmende fra de fire unge kvinder, der blandt deres tre største oplevelser nævner koncerterne på Trafalgar Square i London, Winnipeg Folk Festival og så Tønder Festival, hvor vi fik mulighed for at opleve kvartetten i 2012.

Det canadiske band nåede sammen at besøge 13 lande og udgive tre CD’er, inden de i søndags d. 24. maj for sidste gang stod på scenen sammen ved deres afskedskoncert i Winnipeg. ”Vi er alle på vej til fantastiske steder individuelt, men desværre ikke sammen som et band,” forklarer bassisten Marie-Josée Dandeneau om beslutningen om at stoppe i Oh My Darling.

Marie-Josée Dandeneau

Marie-Josée Dandeneau

Allerede i 2013 var der tegn på opbrud, da violinisten Rosalyn Dennett stoppede i gruppen, (og blev afløst af Hannah Read)men hun var dog tilbage ved søndagens udsolgte koncert i Winnipeg. Her begyndte det hele en vinterdag, da et par af pigerne mødtes ved en jam session, og derfra udviklede det sig hurtigt. Bandet opnåede tre Music Award nomineringer i hjemlandet. Foruden de to ovennævnte musikere bestod bandet af Vanessa Kuzina på guitar og Allison de Groot på banjo.

De var inspireret af klassisk countrymusik, Appalachian, oldtime, bluegrass og fransksproget traditionel musik, og deres blanding af original sangskrivning og arrangementer gjorde dem til manges favoritter. Og ikke mindst deres vokale harmonier gjorde dem meget populære med iørefaldende tekster.

Nu er det kun at håbe, at vi atter får lov at opleve de fire charmerende og dygtige musikere i deres fremtidige karrierer, selv om det bliver hver for sig.

http://www.ohmydarling.ca/news