2015 nyt

Man kan spørge sig selv, hvor 2015 lige blev af? Gik det ikke lidt hurtigt? Sådan føles det. Månederne er fløjet afsted med masser af folkemusikbegivenheder: Koncerter her, der og alle vegne, nye albums, festivaler fra Præstø til Strib, fra Tønder til Skagen og mange steder derimellem. Mange udenlandske bands har været på turne fra bl.a. Irland, Skotland, England, Canada og USA, og danske bands har turneret rundt omkring i verden – både i Europa, USA, Australien, New Zealand og sikkert endnu flere steder. Der er sket rigtig meget på folkfronten, og der er alle udsigter til, at 2016 bliver mindst lige så aktivt og produktivt.

I skrivende stund varer det stadig nogle timer, før det bliver 2016, og det er tid til at komme i gang igen med at rapportere om stort og småt på folkscenen. Vi på rootszone vil også i 2016 prøve at nå omkring så meget, som vi overhovedet kan fra vores respektive udgangspunkter rundt omkring i landet. Vi kan nok ikke nå ud i alle hjørner, selv om vi gerne vil. Men jo mere, I derude fortæller os om kommende folkbegivenheder, jo bedre kan vi forsøge at dække eller i al fald foromtale dem. Så send frejdigt informationer til os på mail lissenhere@post.tele.dk eller dyrholm@tdcspace.dk. Vi vil altid gerne inspireres til nye artikler fra både folkemusikkens brogede bagland og fra frontlinjen, så skriv endelig hvis du har gode ideer.

nytaars-raket-01_07Har du lyst til i den kommende tid selv at fortælle om f.eks. din bedste folkemusikkoncert, oplevelse eller i det hele taget 2015’s folkemusikalske højdepunkt, er det bare om at komme til tasterne. Vil du selv skrive, er du velkommen – vi forbeholder os bare ret til at redigere. Vi vil gerne have masser af inspiration til at holde rootszone levende, aktiv, interessant og spændende. Læs os meget gerne og fortæl meget gerne alle og enhver om vores lille ’netmagasin’, som også er på Facebook.

Lyt til netkanalen radiofolk.dk, der altid er åben med masser af folkemusik og gode temaer. Husk også gerne på det ugentlige program på P5, Folk på 5’eren. Ligesom sidste år skal ’Madsen’ på P4 også fremhæves, for her kan man sagtens falde over rigtig god folkemusik. Det er både, når Alex Nyborg Madsen selv styrer knapperne, og når Søren Rebbe er vikar. Programmet kan høres mandag- torsdag kl. 13 til 14, og det gentages kl. 21 til 22 (og kan selvfølgelig også findes på dr.dk, når det passer dig). Desuden kan man høre programmet søndag eftermiddag på et nyt tidspunkt, nemlig fra kl. 16 til 18, ligesom der er live-sending under Tønder Festival.

I 2015 nåede vi at skrive næsten 300 anmeldelser og artikler af varierende længde. Forhåbentlig har mange af jer læst mange af dem! Der var ting, som vi ikke nåede (desværre) eller ikke vidste om, før det var for sent. Men vi prøver at gøre det (endnu) bedre i 2016, hvor vi som sædvanlig som fast ingrediens har de naturlige højdepunkter omkring de mange festivaler, ikke mindst folkemusikkens flagskib Tønder Festival. Folkens, nu er der ikke engang otte måneder, til det går løs igen, og en stor del af programmet er på plads. Det samme gælder den anden store, gamle festival, Skagen Festival, der har publiceret hele sit program. Begge festivaler har åbnet billetsalget, og mange andre steder i landet arbejdes der heftigt på at gøre klar til andre fine festivaler.

Spillestederne er klar med deres koncertprogram for det næste halve år og måske længere endnu, og i det hele taget er der absolut ingen undskyldning for ikke at høre folkemusik live derude over det ganske land. Tjek vores kalender, som vi opdaterer løbende og i forhold til, hvad vi får af informationer fra jer.

Tak til alle jer, der spiller musikken og til jer, der sætter folk på plakaten på den ene eller anden måde. Og rigtig godt nytår til alle fra os på rootszone.dk

nytaar-2014-nyt