For få dage siden kunne Claus Hellgren her fortælle det positive, at der skulle være folkemusikfestival i indre København i weekenden 2., 3. og 4. oktober. Det skulle have være Urkraft Festival for allerførste gang. Bag den stod og står Foreningen Urkraft Festival, der som overordnet formål gerne vil skabe interesse og forståelse for urgamle musiske og folkelige traditioner.

Og det skulle gerne inspirere til urkraftige oplevelser med hovedvægten på nordisk folkemusik, dans og talks foruden en række workshops og boder med instrumenter. Men på urkraftfestival.dk kan man nu konstatere, at Corona-problematikken nu også har sat en stopper for festival 2020. Men dog med det opmuntrende budskab, at man regner med, at den kan gennemføres i 2021. Las os alle sammen håbe det!

Det var navne som BRAGR, Vesselil, Virelai, Urkraft Bornholm og mange flere endnu, der skulle have præsenteret deres musik med rødder i gamle traditioner, og dele af Købmagergade skulle have været forvandlet til et middelaldermarked. Centrum for musikken skulle være Rundetårn, Studenterhuset og Musikhuset. Her skulle der netop til festivalen i 2021 være åbnet en relevant udstilling om folkemusikkens udvikling og samfundspåvirkning – og den åbner jo nok under alle omstændigheder. Vi krydser fingre for en Urkraft Festival i 2021. Ærgerligt at det fine initiativ ikke kan gennemføres i år.