Digteren Halfdan Rasmussen, som udover meget andet er kendt for sit samarbejde med den sprælske illustrator Ib Spang Olsen, ville runde de 100 år d. 29. januar, hvis ellers han levede endnu. Det gør han jo nærmest, for han er på ingen måde glemt. Selv nutidens småbørn får læst og læser selv den berømte ABC med de finurlige vers. I de seneste fem år har viseorkestret Halfdanskerne spillet deres musikalske fortolkninger af sange af Halfdan Rasmussen foruden Benny Andersen og andre musikalske digtere. Trioen har udgivet tre albums med fine anmeldelser til følge.

Halfdanskerne. Pressefoto

Halfdanskerne. Pressefoto

I år er et særligt år for Halfdanskerne. De fejrer Halfdan med deres hyldestshow ”Noget om en poet” med en lang turné med indtil videre 30 koncerter i kalenderen spredt over de næste måneder. Der kommer flere til, for det meste af året dedikeres til dette show. Med så mange koncerter bliver en stor del af Danmark dækket, ligesom et stort publikum får lejlighed til at høre dem og de kloge og underfundige tekster.

Showet er naturligvis bygget mest op omkring Halfdan Rasmussens tekster, men også andre digtere fra hans samtid – som han påvirkede og selv var påvirket af, f.eks. Frank Jæger og Benny Andersen, der jo også skriver musik. Andre er Anne Dorte Michelsen og Tony Vejslev. Numrene knyttes sammen med morsomme og gode historier om Halfdan, poesien, vennerne og kvinderne. Benny Andersen har været ude og høre trioen og rost den, og en af de mange anmeldere har kaldt de tre musikere for ”visemusikkens boy band.” Nils Thorlund skrev her på siden en god og nuanceret anmeldelse af ”3” i forgangne år, og roste bl.a. bandet for at turde fortolke nogle af Andersens sange, der ellers er så tæt forbundet med Povl Dissings ganske særlige måde at synge på.

Guitarist Mads Westfall, guitar, og Lars Grand, harmonika, synger begge, mens kontrabassist Rasmus Vennevold lægger en solid bund, og tilsammen skaber de deres personlige fortolkning af hr. Rasmussen. Entertainment og showmanship er en vigtig del af pakken. Turneen starter i Lillerød Kirke søndag d. 11 kl. 15 og fortsætter i alle mulige hjørner af landet, bl.a. Aarhus Musikhus, Trommen i Hørsholm, Metronomen i København/2000 F., Svaneke, Frederikshavn og mange andre steder.

Den samlede turneplan kan findes på www.halfdanskerne.dk, og trioen kan følges rundt i landet på www.facebook.com/halfdanskerne.