Harmonikavirtuosen Mette Kathrine Jensen Stærk og violinisten Kristian Bugge har siden 2001 dannet duo og har spillet i hele landet og i store dele af verden. Det samme kan siges om guitaristen Morten Alfred Høirup. Fælles for alle tre musikere er, at de alle tre er meget aktive i adskillige sammenhænge, og de har også spillet sammen før ved enkelte arrangementer.  Bl.a. i januar 17 på Helsingør Theater i Den Gamle By i Aarhus, og det er netop her, de afholder deres første koncert 28. januar kl. 14.00. To dage efter spiller trioen på Arne B i Svendborg, og så er der en efterårsturne i støbeskeen.

Trioen vil på deres repertoire præsentere nykomponeret musik og mere traditionelle toner fra alle egne af landet, som er blevet videreført fra generation til generation. Der vil både blive musik, som er velegnet til at lytte til, og dansevenlige melodier med instruktioner fra bandet. Sidstnævnte blev bl.a. andet præsenteret ved årets Musik over Præstø Fjord.

I 2015 udgav trioen faktisk et album med 12 melodier, ”Slid din tid”, alle komponeret af Borcher Madsen, i anledning af dennes 200 års fødselsdag. Han var spillemand fra Nykøbing Falster, og dette album med trioen kan stadig købes via GO Danish Folk Music.

http://www.dktrio.dk