Nu er det syvende år, at Jam Days afholdes i Odense, og det sker fra 7.- 9. august. Lidt usædvanligt er det måske, at de tre dages musikalske fest er tre hverdage, men det forklarer formanden for Jam Days, Peter Marquard Sejersen, sådan her: ”Lørdag har altid været en svær dag at få til at gå op i en helhed. Musikere og bands er ofte svære at få booket netop denne aften, og publikum har mange andre tilbud. Så derfor prøver vi nu at holde Jam Days onsdag, torsdag og fredag”.

Jamie Cullum, pressefoto

jam daysJam Days fik sit udspring, da Odense Sommer Jazz, Odense Internationale Blues Circle og Odense Folkemusikfestival på opfordring fra spillestedet Posten slog sig sammen til det, som de senere år har været kendt under Jam Days. Her mødes jazz, blues og folk, og man har mulighed for at få mange positive overraskelser fra alle tre genrer.

Ni spillesteder er der på programmet, og allerede onsdag aften er der store oplevelser i vente. Måske især på Amfiscenen, hvor de to amerikanske søstre Rebecca og Megan Lovell i Larkin Poe garanteret får banket støvet af de nærmeste bygninger, når de med stor energi giver prøver på deres deres roots-blues-americana-rock.

Det største navn under Jam Days er måske nok engelske Jamie Cullum, som går på scenen onsdag aften. Han er på turne i Europa i juli og august og giver sin eneste koncert i Danmark i Odense. Den engelske crooner og pianist synger og optræder med stor energi og krydrer sit brede jazzrepertoire med pop, rock og helt egen stil. Man behøver altså ikke at være specielt interesseret i jazz for at kunne nyde Jamie Cullums første koncert på fynsk jord.

Rebecca fra Larkin Poe

Det første arrangement er en af de seks musikfilm, der vises i Café Biografen fra kl. 13.00. Som nye tiltag har man to dage arrangeret City Walk med guide fra Visit Odense, og her afsluttes med en kort koncert på spillestedet Anarkist. Og både torsdag og fredag kan man komme til søs, når Søren Okholm Duo underholder på Odense Aafart, og musikken rammer alle Jam Days’ tre genrer. Musikken går generelt i gang sidst på eftermiddagen og slutter først efter midnat på nogle spillesteder.

”Vi håber både med de nye oplevelsestiltag om dagen og med de udvidede muligheder for at indtage både vådt og tørt mellem oplevelserne, at der vil være noget for alle. Vi har håndplukket musikere og satser på kvalitet, så alle tre genrer er dygtigt repræsenteret hver dag”, siger Peter Marquard Sejersen, der i øvrigt selv er en dygtig kontrabasspiller: Jeg kan nævne de otte kvindelige musikere i Radiant Arcadia, som kommer med meget forskellige kulturelle og religiøse baggrunde. Den unikke, israelske kontrabassist Adam Ben Ezra, der har spillet musik, siden han var fem år. Den talentfulde svensk/finske folkkvartet Lekarerätten, lokale Kristine Heebølls nye kvintet Mens vi venter på bølgen og trioen Hudna, som vandt to priser ved sidste års DMA”.

Der er mange andre flotte navne på programmet. Eksempelvis den amerikanske sangerinde Meschiya Lake, slideguitaristen Jack Broadbent fra England og fra Danmark bl.a. MC Hansen, Nanna Larsen & The New Mulligans, Thorbjørn Risager og Ida Wenøe.

Selv om hele det flotte program afviksles over ”kun” tre dage, bliver der nok at se og lytte til. Partoutbillet koster 650 kr., enkelte dage 375 kr. Se det fulde program på https://jamdays.dk/