Du kan snart være med til at støtte Tønder Festival og samtidig sprede festivalstemning på din ferie, arbejdsplads eller i familien henover sommeren – selv om festivalen 2020 som bekendt er aflyst.  For du kan købe støttefestivalarmbånd og ditto T-shirt for at hjælpe på TF’s økonomi.

For første gang i 46 år af er TF aflyst, og det betyder naturligvis manglende omsætning og derfor en udfordret økonomi. Så om ikke så længe åbner en midlertidig festivalbutik i Tønders gågade, hvor festivalen sælger merchandise her i sommer og i det, der skulle have været festivaldagene sidst i august. I butikken kan du købe 2020-udgaven af den traditionsrige festival-T-shirt. Den er armygrøn og med en fyldt festivalplads som motiv. Festivalarmbåndet er inspireret af samme motiv og skulle gerne bidrage til at sprede festivalstemning i byen (og andre steder).

Chris Smithers. Foto: Claus Hellgren Larsen

Med købene understøttes Tønder Festivals fremtidige fundament. Bor du ikke i nærheden, kan du (selvfølgelig) købe de forskellige produkter i TF’s webshop www.tf.dk Adm. direktør for festivalen Kirstine Uhrbrand fortæller, at Dirk Andresen, der har lånt festivalen et butikslokale, sådan at TF sammen med byens butikker kan være med til at skabe liv og aktivitet i gågaden og være synlig for turister og alle andre, der kommer til byen.

Festivalbutikken vil have åbent to dage om ugen frem til den uge, hvor 4+ og Tønder Festival skulle have fundet sted (uge 35). Den præcise åbningsdato er ikke fastlagt, men d. 25. juni åbner det nye Folkemusikarkiv i Østergade 67. Desuden byder TF d. 28. juni kl. 21 på streamingkoncert med Chris Smither som den første i et samarbejde med Signature Sounds.