Både Kris Drever i selskab med Ian Carr på denne tur og canadiske Le Vent du Nord huserer i Danmark i disse dage. Begge navne spiller på Halkær Festival løbet af weekenden, og begge har naturligt nok koblet et par koncerter eller tre med på festivaljobbet.

Le Vent Du Nord

Onsdag 30. maj spiller Drever og Carr på Brorsonsminde i Ribe, og Le Vent du Nord i Mors Folk Club. Torsdag 31. maj er Kris Drever på scenen i Copenhagen Folk Club på spillestedet Bartof Station lige ved Frederiksberg metrostation, og så rammer han sammen med Ian Carr Gimle i Roskilde fredag aften. De livlige canadiere kommer direkte fra Orkney Folk Festival og spiller Kulturhuset i Asnæs torsdag, Thorøhuse, Assens fredag 1. juni og på Bartof Station søndag aften d. 3. juni.

Desuden opholder begge bands sig så på Halkær Kro i løbet af festivalen, som byder på en hel vifte af bands fra forskellige lande. Le Vent du Nord, som nu er blevet en kvintet, har vi haft glæden af i Danmark flere gange, og de er svært underholdende. Det er første gang, de spiller på Halkær Festival (se tidligere artikel om festivalen). .

Kris Drever (øverste pressefoto Chloe Garrick) har i snart mange år, trods sin unge alder, høstet stor anerkendelse for sit umiskendelige talent både som sangskriver, sanger og guitarist. Han turnerer rigtig meget og indgår i diverse konstellationer. Udover solo og nogle gange med Ian Carr er han ikke mindst kendt fra bandet LAU. Han er også med i trioen McCusker, Drever og Woomble, og selvfølgelig har han også spillet med Julie Fowlis, Heidi Talbot og Kate Rusby. Senere på året skal han turnere med den dygtige sangskriver m.m. Boo Hewerdine.

Det store gennembrud kom med albummet Black Water allerede i 2006, og sidste år modtog han BBC Radio 2 Folk Awards for årets bedste album, If Wishes Were Horses, og for årets bedste originale track, nemlig titelsangen.