fromseier støjbergDe unge musikere, Charlotte Støjberg og Ditte Fromseier Hockings, er gået sammen om et nyt spændende projekt.

Charlotte har været i Argentina og lært både det historiske og det musikalske ved tangoen. Hun spiller klaver og harmonika. Ditte spiller violin og er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium, så begges baggrund er yderst kvalificeret. Charlotte spiller i Tre Til Tango, Tango Indigo, Zenobia og er organist i et par kirker. Ditte spiller i duoen Fromseier & Hockings, Himmerland og Fiolministeriet. Desuden kan man opleve Ditte som medlem af koret i Mariehaven.

”Vi har faktisk kun spillet sammen en gang før”, fortæller Ditte:”For syv år siden spillede vi sammen til Kirstine Sands eksamenskoncert, og da vi bagefter sad og snakkede sammen, nævnte Charlotte, at hun spillede tango. Det faldt vi i snak over og blev hurtigt enige om, at det skulle vi prøve sammen en dag. Men vi fik aldrig gjort noget ved det – før nu.”

Ditte Fromseier

Ditte Fromseier

Charlotte fortæller: ”Der var nogen , som ringede og spurgte, om jeg kom ud og spille, og så slog det mig, at nu skulle det være med Ditte. Og så tog vi chancen.”

Duoen har således spillet to koncerter på Vejle Idrætsskole for kursister, der spiller golf eller dyrker aerobic om dagen i en uges tid, og så får kursisterne en kulturel indsprøjtning om aftenen.

”Vi kommer med hver vores tanker og udveksler musik. Jeg er kommet med nogle folkemusikmelodier, som jeg vildt godt kan lide, og som jeg har lyst til at spille. Så har jeg stor lyst til at grave ind til, hvad det er, Charlotte har spillet. Det har været vildt spændende at prøve at spille tango, og det er en helt ny musikalsk verden for mig,” siger Ditte, mens Charlotte tilføjer: ”Og jeg synes altid, at det er en fest at spille folkemusik, så det er bare fantastisk!”

”Det føles som om, jeg får lov at komme ind på Charlottes hjemmebane. For jeg tror, at Charlotte trods alt har spillet mere folkemusik, end jeg har spillet tango. Vi har endnu en koncert på mandag her i Vejle og så en koncert i Vinding i november, og det her er først ved at finde sine fødder, da vi er startet med, hvad vi lige havde ved hånde. Så må vi se, hvad der sker, for vi har en masse ideer” siger Ditte.

Charlotte Støjberg

Charlotte Støjberg

Charlotte og Ditte har præsenteret en blanding af danske sange både som fællesang og som solonumre, hvor Ditte står for vokalen. Charlotte har tilføjet nogle intense og stilfulde tangorytmer og melodier.

Charlotte fortæller: ”Det er først ved at finde sin form, da projektet stadig er så nyt. Men jeg er ret sikker på, at vi får chancer for at udvikle det. Det appellerer meget til højskoler, kirker og sogneaftener. I det hele taget til mindre spillesteder.”

”Vi har lagt op til at snakke lidt mere, end man ellers gør og så bruge det element med fællessang. Og det passer jo utrolig godt på steder som her. Vi kan bruge det til at præsentere vores forskellige musikalske verdener, så folk får lov til at høre en masse forskellig musik og lære os lidt at kende,” siger Ditte.

”Projektet er stadig så nyt, at musikken lige skal tage sin form. Vi lader musikken arbejde, inden vi laver store strukturelle planer. Når den så har fået sin form, kan vi bedre finde ud af: Hvad kan det? Og hvad skal det?” forklarer Charlotte.

Meningen med projektet er, at det skal blive en slags crossover af den musik, som Charlotte og Ditte hver især har stået for og lyttet til gennem tiden.