Ten Strings And A Goatskin – en superduper trio fra Canada. To unge, danske talenter – Sebastian & Mathæus. Og Trille Band med Mette Marckmann på vokalen. Det tre navne er på plakaten i anledning af folk roskildes store jubilæum. En flot blandet buket musik til at fejre en folkemusikforenings fødselsdag, og vi håber, at rigtig mange finder vej forbi Gimle, hvor koncerterne nu afholdes i Tanken allerede her i aften d. 17.11. samt lørdag og søndag.

Den canadiske trio med de 10 strenge og et gedeskind spiller fredag kl. 19.30, Sebastian & Matthæus lørdag eftermiddag i Gimle Cafeen, mens Trille Band med Ole Fick, Øyvind Ougaard, Mads Vinding og Mette Marckman fortolker Trilles sange.

Men det er altså hele 45 år siden, at Folkemusikforeningen Lirum Larum – sådan hed de i starten –  inviterede til den første koncert, som dengang foregik i Spejderhytten på Havnevej. I de mange år siden er der sket mange ting i det folkemusik-miljø, som voksede sig så stærkt i Roskilde. Folkemusikforeningen skød forgreninger ud – til både et folkedanserlaug, et spillemandslaug, en aftenskole og et spillemandsstævne.

Sideløbende med dette præsenterede folkemusikforeningen både kendte og nye navne inden for den danske, nordiske, skotske, irske, engelske og amerikanske folkemusik, og folk roskilde og de mange frivillige medarbejdere kan være stolte af de mange fantastiske bands og solister, de har haft på plakaten gennem årene.

Foreningen har flyttet spillested nogle gange: Absalons skole, Kulturhuset på Prindsen, Biblioteket, Gimle i Ringstedgade – og endelig Gimle, hvor koncerterne altså nu holdes i Tanken! Den har også skiftet navn nogle gange og hedder jo altså nu ”folk roskilde” og er Danmarks ældste aktive folkemusikforening.

Det fejres med denne jubilæumsfest d. 17.-18. og 19. november.

 

www.roskildebilletten.dk