Torsdag d. 17. september tager Copenhagen Folk Club hul på endnu en sæson med et virkelig varieret program. Premieren står den irske duo Laoise Kelly & Michelle O’Brien på hhv. harpe og violin for, og de går på scenen kl. 20 i Byggeforeningens Hus, Metronomen, på Godthåbsvej 33. Det er i høj grad CFC, der har gjort et stort publikum bevidste om dette spillested, som Frederiksberg kommune driver med forskellig musik med mere.

Harpespilleren Laoise Kelly kommer fra Westport i County Mayo og regnes for den betydeligste harpespiller i sin generation. Hun har tre egne albums bag sig, to med The Bumblebees og et livealbum med netop Michelle O’Brien. Desuden har hun indtil videre medvirket på mere end 60 albums med navne som f.eks. The Chieftains, Matt Malloy, Sharon Shannon og Christy Moore. Hun spiller også med Tommy Peoples og Breanndan Ó Beaghlaoich (Begley).

Netop Tommy Peoples har spillet en vigtig rolle for fiddler Michelle O’Brien fra County Clare. Efter en dygtig musiklærer i skolen blev den legendariske Peoples hendes mentor, og han har haft stor betydning for hendes spil. Men samtidig står hun nu selv som noget af et stilikon i den traditionelle musik.

Flot start på sæsonen, som fortsætter med Phønix allerede d. 25. september, Pure Irish Drops d. 3. oktober, en trio med Leonard Barry, Andy Morrow og Seamie O’Dowd d. 15. november og herefter den skotske harpespiller Rachel Hair d. 20. november. Sådan, Copenhagen Folk Club!