folkeklubben

Folkeklubben

I løbet af de kommende tre-fire måneder løber den ene festival efter den anden af stablen.

På folkområdet er det selvfølgelig Skagen og Tønder, der påkalder den største interesse. Danmarks nordligste festival bliver afholdt fra 3. til 6. juli med mange spændende navne på programmet. De svenske søstre Baskery, Santiano fra Tyskland for første gang i Danmark, skotske Beggars Row, Ahab og Coast fra England, og Irland bliver bl.a. repræsenteret ved Mary Black og Sharon Shannon. Og så er der ellers bands fra Nordirland, Australien, Wales, Italien, Belgien og fra den hjemlige scene kan nævnes Habadekuk, Mikael K., Folkeklubben, Søren Krogh og Stine Michel. Et fyldigt og varieret program venter, når festivalen afholdes for 44. gang.

Mikael K. & Klondyke

Mikael K. & Klondyke

I den modsatte end af Jylland kan Tønder Festival fejre 40 år fra 28.- 31. august med ”Hand Made Music”. Et flot jubilæumsprogram med Runrig, Oysterband, Deer Tick, Le Vent Du Nord, Eivør, Niels Hausgaard, Allan Olsen, Harald Haugaard & Helene Blum og Dreamers’ Circus bare for at nævne nogle et lille udpluk af de mange bands og solister. Hver tirsdag i de kommende uger vil radioprogrammet (net og DAB) Folk på 5’eren varme op ved at spille en masse musik af de kunstnere, der spiller på hhv. Skagen og Tønder.

I det hele taget bliver august og september et par travle måneder for folk- og rootsfolket. Musik ved Præstø Fjord begynder 7. august med Huldralokkk og Jansberg Band, og de efterfølgende tre dage går det løs med bl.a. Bugge & Høirup, Instinkt, Krauka, Dissing, Dissing & Las, Uhrbrand & Thorlunds Kvintet og MC Hansen.

Ahab

Ahab

13.-17. august præsenteres Copenhagen Songwriters Festival med Brett Perkins som omdrejningspunkt. En begivenhed der blev grundlagt i 2009.

Lørdag 23. august afholdes den 12 timers folkfestival ved Tange Sø, hvor Coast er hovednavn, men også Rovers Ahead, Pat Murphy’s Friends og Bregenborg Band er en del af programmet. Ugen efter er der Fanø Free Folk fra 25. til 27. august, og fra programmet kan nævnes franske Leonore Boulanger, irske Plinth og Aine O’Dwyer. Fra Norge kommer Svarte Greiner, og Sverige er repræsenteret af I Underlandet.

September begynder med Marie Festival i Ansager fra d. 5. til 7., og her er det næsten udelukkende danske musikere på de mange scener. Maja & David, Zenobia, Helge Engelbrecht & De Spiulleknejte, Stine Michel, Fromseier & Hockings, Anders Mikkelsen, Stanley Samuelsen og Almost Irish for blot at nævne  nogle få. Ugen efter kaldes der atter til musikalsk fest på Fanø, når Godtfolk Festivalen bliver skudt i gang for 14. gang. Her kan man bl.a. opleve Dreamers’ Circus, Esben Just Trio, Jane & Shane med John Sheehan og Maja & David.

Greta Bondesson fra Baskery

Greta Bondesson fra Baskery. Fotos: Per Dyrholm

Men folkemusikken er jo også repræsenteret ved flere andre festivaler. På Tunø, som har festival i samme tidsrum som Skagen (3.-6. juli), spiller skotske Scrum og engelske Coast, Folkeklubben, Mikael K. og The White Album samt Jane & Shane. På naboøen Samsø kan man fejre 25. festival med Povl Dissing, Poul Krebs, Djursland Spillemændene og Folkeklubben og mange andre på programmet. Langelands Festivalen foregår fra 19.-26. juni og her står Mads Langer på scenen sent fredag aften.

Når efteråret og måske vinteren har gjort sit indtog, er der igen Copenhagen Irish Festival fra 6. til 9. november.

Foruden de nævnte arrangementer har man også mulighed for musikalske folk-oplevelser i Uldum 5. juli, hvor der er 19 forskellige scener, og her kan blandt andet høres Peter Abrahamsen, Erik Grip, CS Nielsen og Maltekspresen. Men ellers er der musik i Tisvildeleje, Rebild, Ærø, Halkær og måske også i Roskilde og Skanderborg! Hvis sommeren og sensommeren bliver kedelige, så er det i al fald ikke musikarrangørernes og musikernes skyld! Så det er bare med at logge ind på de forskellige hjemmesider og få bestilt billetter.