Vi kan godt begynde at glæde os til Tønder Festival 2022, og det har vi heldigvis kunnet i et stykke tid. En del af de kunstnere, som var booket til 20 og 21, er det lykkedes at få med i programmet til næste år: Veteraner som den verdenskendte, Grammyvindende country- og deltabluesmand Keb’ Mo’ (USA), den norske sangerfavorit siden det store gennembrud i 1993 Bjørn Eidsvåg (med band), irske Cara Dillon med den gyldne stemme og en lang række nye navne, som er stærkt på vej opad og fremad, og som TF vanen tro har spottet.

Bjørn Eidsvåg

Keb´Mo

”Udover at vi ønsker dem her, kan vi leve op til vores aftaler med dem og også til publikums forventninger. Og ikke mindst vil vi på denne måde sige et stort tak for al den opbakning og konkrete støtte, vi har fået i det sidste halvandet år”, udtaler kunstnerisk leder, Maria Theessink.

Som de nyeste navne til TF22-programmet kan vi fortælle om The Ballroom Thieves fra Massachusetts, Ian Noe, som vi kunne opleve i 2019, fra bluesscenen Cedric Burnside og Katie Pruitt fra Nashville samt The Henry Girls og Saint Sister fra Irland og de velkendte, festlige Red Hot Chilli Pipers fra det skotske.

Flere kommer til TF for første gang, ligeledes sangskriveren, fingerpickeren og meget omrejsende troubadour Christopher Paul Stelling fra North Carolina og fra Canadas folkscene Dave Gunning. Pianisten Sarah Hagen er også fra Canada og klassisk uddannet, kendt for spektakulære koncerter, humor og masser af projekter. Hun optræder solo og har begejstret TF før. Nævnes skal bestemt også Eilen Jewell, der serverede fremragende country-roots på TF i 2016.

The Ballroom Thieves

Fra Newfoundland (også CA) kommer trioen The Once med deres traditioner og harmonisang. Den består af Geraldine Hollett, vokal, Phil Churchill og Andrew Dale, multiinstrumentalister og sangere, som har spillet sammen siden 2009. Blazin’ Fiddles har før leveret imponerende energi og musikalitet på TF og mange andre steder. Jenna Reid, Bruce MacGregor, Rua Macmillan og Kristan Harvey sætter total blæs (blaze!) på violinerne, og med er også Anna Massie på både fiddle og guitar og på klaver Angus Lyon. BF er fra skotske ”highlands og islands”, hvilket betyder traditioner fra det meste af Skotland.

Det er også publiceret for nogen tid siden, at Blue Rose Code fra Skotland kommer på TF22 med band. ’Koden’ hedder egentlig Ross Wilson og har for nylig udgivet albummet Live at Celtic Connections (online i 2021), hvor han spiller sammen med mange andre. Og så er de to fine, danske sangere og sangskrivere Signe Svendsen og Rikke Thomsen også på det spændende og varierede program. Hold nu op, der er meget at se frem til! Og det holder ikke op, for der kommer mange, mange flere navne på programmet for Tønder Festival 2022 fra 25. til 28. august.

Øverste foto: Blazin’ Fiddles