Fredagens showcase bøde igen på fire bands, tre danske og et norsk. Det norske band deltager efter aftale med Folkalarm, hvor man så til gengæld har et dansk band på programmet. Folkalarm er i år 14. til 17. november.

Mads Hansens kapel

Kvintetten Mads Hansens Kapel begyndte eftermiddagen med traditionelle toner, der dog fik et ordentligt skud for boven med ungdommelig energi og en smule galskab. Det er instrumentalmusik på højt niveau, det unge band fremfører, både med humor og deres nyskabende versioner og fortolkninger af folkemusikken, som opfordrer til dans. Så det er alt andet end kedeligt at lytte til de fem unge musikere.

Odde & Nilssen

Norske Odde & Nilssen, nærmere bestemt violinisten Bjørn Kåre Odde og Ole Nilssen på harmonika (sidstnævnte kåret som Årets unge folkemusiker i Norge i 2018), er en traditionel duo med et varieret repertoire. De spiller fortrinsvise traditionelle toner fremført med dynamik og kådhed.

Fromseier Hockings

Duoen Fromseier Hockings er efterhånden kendt for deres sødmefyldte og smægtende toner og virtuose musikalitet. Det var også tilfældet, da de gav deres bidrag til at få den danske folkemusik ud over landets grænser. Samspillet mellem ægtefællerne Ditte Fromseir på violin og Sigurd Hockings på guitar går op i en højere enhed, og parret udstråler stor spilleglæde.

Progormmet sluttede med Trio Svin. Megnus Heebøl Jacobsen på slagtøj, guitaristen Søgen Vinther Bøgen og violinisten Thyge Søndertoft Van Dassen fandt sammen i 2011 og udsendte deres første album ”Ornernes Magt” i 2014. Siden har de med deres kompromisløse, direkte upolerede folkrock tromlet sig frem på spillestederne.

Koncerten på Folk Spot Denmark var heller ingen undtagelse. Bandet præsenterede hårdtslående folkrock med humor og selvironi, og deres energiudladninger smittede af på en del af publikum, der ”headbangede” fra allerforreste rækker. Måske et sjældent syn på folkscenen, men Trio Svin var både underholdende og velspillende, og bandet sørgede for, at de delegerede fik en flot afslutning på de otte koncerter.