Norske Raabygg var første band på Klubscenen lørdag eftermiddag. Tre norske jenter fra Agder – Johanne Flottorp og Tuva Færden, begge på hardangerfele, sidstnævnte også på lyre, mens Sigrid Kjetilsdotter Jore spiller harpe. Alle tre deltog i det vokale, og trioen forstod at variere deres sæt mellem instrumentale og vokale numre. Der gik dog lidt for meget tid med at stemme instrumenterne, men det skyldes måske det fugtige vejr?

Hudna

Duoen Vingefang (øverste foto) med Lene Høst på keyboard og guitar og på violin Miriam Ariana havde fået forstærkning i form af cellisten Maja Aarøe Freese. Foruden trioens nordiske baggrund kom vi på en musikalsk rejse gennem Portugal, Frankrig og Brasilien, og ligeledes var der sang på swahili. Lene og Miriam har fået inspiration fra deres mange rejser rundt i verden. Deres lydbillede er derfor meget varieret og indeholder spændende toner, som ikke altid høres på vore breddegrader.

Det DMA-prisvindende band Hudra leverede varen med en koncert, hvor de instrumentale numre var fremtrædende, men også vokalnumre med baglamaspilleren Orhan Özgür Turan i front. Trioen har Yossi Karutchi på diverse slagtøj og Søren Bigum på guitar, og den bevæger sig mellem mellemøstlige og nordiske toner i egne fortolkninger tilsat lidt rock og pop. Man savner måske lidt historier og baggrund for de enkelte numre, der ellers bevæger sig i smægtende rytmer.

Elmøe & Hoffmann

 

Duoen Elmøe & Hoffmann sluttede årets Folkspot Denmark med traditionelle danske toner. Det er Emma Kragh-Elmøe og Villads Hoffmann, som på henholdsvis violin og guitar på sikker vis sørgede for, at showcasen sluttede med manér. Dejlige traditionelle instrumentale toner mixet med duoens egne fortolkninger. Duoen var forstærket med pianisten Julian Svejgaard Jørgensen.
Endnu engang kan man glæde sig over, at den danske folk har så stor bredde, og at der er så mange yngre musikere, som præsenterer deres musik på allerbedste vis

I øvrigt bliver det muligt at høre alle otte koncerter, da RadioFolk.dk optog dem, og sender dem i løbet af efteråret – både som live-streaming, streaming on demand og som podcasts.

.

Raabygg