Man kan som sædvanlig glæde sig til at skulle opleve syv danske bands og et norsk, når der afvikles Folk Spot under årets Tønder Festival. Det norske navn afsløres senere. De danske er Azur Azur, Danish Fiddle Quartet, Folkens, HØST, OPTUR, Solsort og Sylfide.

Folk Spot Denmark foregår fredag 25. og lørdag 26. august, og der vil som altid være ca. 40 inviterede gæster fra forskellige udenlandske medier, bookere og spillesteder. Showcase-koncerterne skal bringe de deltagende musikere og bands i kontakt med de udenlandske gæster, så den danske musik kan komme ud og blive præsenteret i udlandet.

HØST

Trioen Azur Azur præsenterer nordisk folkemusik med moderne lydbillede og alligevel i kontakt med traditionerne. Frederik Mensink spiller kontrabas, Rasmus Brinck nyckelharpe, og på piano er Jonathan Fjord Bredholt.

Danish Fiddle Quartet (øverste foto) består af to kendte og to mindre kendte navne inden for folkgenren. Ditte Fromseier og Jørgen Dickmeiss begge på violin er kendte fra flere forskellige konstellationer, men spiller normalt ikke sammen. Det gør de så her og får følge af de to klassiske musikere Mathilde Helding på cello og Bruno Sanches på bratsch.

Der står dans og musik på programmet, når Folkens indtager scenen. Kirstine Nurdug Jensen og Christian Thorvaldsen står for dansen, mens musikken leveres af et par rutinerede folkemusikere i form af violinisten Kristine Heebøll og Jesper Vinther på harmonika. Så med duoens fængende folkemusiktoner vil danserne få alle til at deltage uanset alder.

Azur azur

HØST er en kvartet bestående af fire unge kvinder. Violinist Liv Vester Larsen, på cello Maja Freese og Filippa Westerberg og sangerinden Lene Høst. Alle er erfarne folkemusikere, som spiller eller har spillet i flere andre sammenhænge.

OPTUR er ligeledes en kvartet, der vil præsentere dansevenlige danske og nordiske folkemusikmelodier både i traditionel stil og også med improvisationer af de fire musikere, violinisten Søren Korshøj, Heidi Luke på trommer, Mikael Fleron på saxofon og på kontrabas Jens Kristian Andersen.

Solsort er en kvintet med sangerinden Betina Følleslev i spidsen og med Line Felding, MC Hansen, Jacob Chano Lundby og Rune Højmark i bandet, som præsenterer fortrinsvis danske sange.

Når Sylfide med Helene Tungelund som frontfigur slår tonen an på smukkeste vis på harpen, er det blot at læne sig tilbage og lytte til de danske og nordiske toner, hvor traditioner blandes med moderne sangskrivning. I bandet er også pianisten Jonathan Fjord Bredholt, Jonas Clausen og Emil Nielsen.