Svestar med Gøran Månsson

Svestar med Göran Månsson

Det er ikke kun dansk design inden for livsstil og bolig, der er hot i Japan i øjeblikket. Også de danske eventyr, historier og den danske musik er efterspurgt.

Trioen Svestar er netop vendt hjem efter en veloverstået turne med 15 koncerter i storbyerne Kobe, Osaka og Tokyo samt i Anjo og Matsusaka. Foruden den musikalske optræden afholdt trioen også danseworkshops! Det var det japanske agentur Harmony Fields, som stod bag Svestars tur, og det var første gang at de kunne præsentere et dansk band på de japanske scener.

Svestar sammen med Kamran

Svestar sammen med Kamran

Kirstine Sand fortæller: ” Vi fik kontakten til dem første gang, vi var i Japan i november 2012, hvor vi spillede nogle koncerter i byen Anjo. Den er venskabsby med Kolding, og derfra har vi kontakten til byen. Turnéen her var så første turné, hvor agenturet Harmony Fields også arrangerede nogle koncerter for os med henblik på et fremtidigt samarbejde.”

”Det var en stor succes, og japanerne var enormt glade for vores musik. Selv om vi synger på dansk, kunne de alligevel godt fornemme stemningerne i musikken, og vi oplevede et par gange, at folk blev meget berørte af vores musik. Vi havde lært os nogle få japanske ord, så de fik en fornemmelse af, hvad sangene handlede om, og det virkede rigtig fint.”

Bandet spillede også en dobbeltkoncert med den japanske kvartet Kamran og en koncert med den svenske fløjtespiller Göran Månsson. Allerede nu arbejder agenturet på en ny turné til næste år for sangerinden Anne Roed Refshauge, Marie Sønderby på klaver og Kirstine Sand på violin.

 

http://www.svestar.dk/

Svestar i Osaka

Svestar i Osaka