Dublinfødte John Doyle giver en række solokoncerter her i landet mellem d. 15. og 24. september. Doyle, der er født i 1971, var i midten af halvfemserne medstifter af det irsk-amerikanske og stadig succesfulde band Solas og spillede med det i de næste seks-syv år. Men han har i de seneste mange år spillet solo og er løbende indgået i utallige samarbejder med f.eks. Michael McGoldrick, Karan Casey, Julie Fowlis, Tim O’Brien, Heidi Talbot, John McCusker, Linda Thomson, Kate Rusby, Liz Carroll, Eileen Ivers og mange flere siden starten af halvfemserne. Han er sangskriver, sanger, venstrehåndet og meget dygtig guitarist og producer, og han har også skrevet musik til flere film.

Foto: Keith Wright

Fotos: Keith Wright

Han regnes som en af de allerbedste guitarister overhovedet i folk-verdenen med et megahøjt teknisk niveau, eller som en anmelder skrev, så er han faktisk på sit helt eget niveau. Så det er noget af et scoop at få ham på plakaten. Det var han på Tønder Festival sidste år sammen med bandet Usher Island med det bedste team, man kan tænke sig, nemlig Donal Lunny, Andy Irvine (begge eks-superbandet Planxty og meget andet), fiddler Paddy Glackin (eks Bothy Band) og Michael McGoldrick, som også er kendt for sine medvirken i alverdens sammenhænge.

Nu kommer John Doyle på soloturné i Danmark og lægger ud i Gimle i Roskilde torsdag d. 15. september, tager turen til Fanø for at spille på Café Nanas Stue i Sønderho fredag for så at komme til København og spille i Metronomen på Frederiksberg i Copenhagen Folk Club-regi lørdag d. 17. Så rejser han retur til Jylland for at give koncert i Elkjærs Under Bøgen i Varde og efter nogle dages pause fortsætter John Doyle så sin turné på UnderVærket i Randers d. 22., fredag på Hinnerup Bibliotek & Kulturhus og turnéafslutning på Halkær Kro lørdag d. 24. september. Der er således en hel del muligheder for at få hørt denne fremragende musiker. På Halkær Kro bydes der samme aften også velkommen til guitaristerne Finn Olafsson, Christian Alvad og Rod Sinclair.